Elevă internată în spital după o deratizare la şcoală. Anchetă!

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a demarat o anchetă după ce tatăl unei eleve din Roşia de Amaradia a reclamat faptul că fiica i s-a îmbolnăvit la şcoală. Părintele acuză că în timp ce copiii se aflau la ore s-a făcut o acţiune de deratizare. Conducerea liceului se apără şi spune că eleva ar suferi din alte cauze.

O elevă din clasa a VI-a a început să se simtă rău după ce în şcoală a fost efectuată deratizarea. Fata este internată încă de vineri la spitalul din Târgu Cărbuneşti. „Am luat legătura cu patronul care a făcut deratizarea, zice că nu a depăşit concentraţiile, dar spune că s-a făcut acţiunea în timp ce copiii erau la ore, la şcoală. Vor să ne omoare copiii, nu ştiu ce vor să facă. Sunt vreo 5-6 copii care se plâng de dureri abdominale, dar nu ştiu dacă au mers la spital. Chiar o vecină mi-a zis că şi copilul său are stare de vomă, îl doare în capul pieptului şi nu poate să mănânce; aceleaşi simptome ca şi feţiţa mea. Eu am fost în şcoală, sunt vicepreşedintele comitetului de părinţi, şi nu am văzut şobolani şi gângănii. Şcoala e curată”, a declarat Ion Văduva, tatăl elevei.

Deratizare preventivă

Conducerea şcolii spune că deratizarea s-a făcut în weekend şi că elevii nu au fost afectaţi. „Deratizarea s-a făcut pe 11 noiembrie, deci într-o sâmbătă dimineaţa. S-au aerisit toate clasele. N-a avut niciun elev niciun simptom. Fata, joi a lipsit şi acuza arsuri în zona stomacului. Directorul adjunct a fost la Cărbuneşti, a vorbit cu medicul care o tratează şi a spus că are o gastroenterocolită duodenită. A zis că e produsă de toxiinfecţie alimentară, greşeli de alimentaţie, dar care s-au acumulat în timp, probabil şi stresul, nicidecum de la substanţele pentru deratizare”, a comentat Ilona Faităr, directorul Grupului Şcolar din Roşia de Amaradia. Aceasta a explicat că o deratizare nu s-a mai făcut de mult timp în şcoală. „Nu s-a făcut de mult timp şi acum este sezonul, să spunem, al şoarecilor. Fiind sezonul rece, intră în clasă şi am zis să evităm alte probleme. De aceea administratorul a adus o firmă. Nu sunt şoareci în şcoală. Consiliul de Administraţie a hotărât să se facă, să preîntâmpinăm alte probleme”, a mai spus directoarea şcolii.

ISJ Gorj face verificări

Problema a fost semnalată de părinţii fetiţei şi ISJ Gorj. „Marţi dimineaţă voi trimite o echipă acolo să vedem ce s-a întâmplat. Noi nu ne putem pronunţa în ceea ce priveşte concentraţiile substanţelor folosite, Sanepidul poate face treaba aceasta”, a spus Ion Işfan, inspectorul şcolar general al ISJ Gorj.

Vizualizări: 1,418

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: