Recidivist arestat după o spargere la „păcănele”

Un bărbat din Vladimir, în vârstă de 33 de ani, care în ultimii ani a stat mai mult în spatele gratiilor decât pe acasă, a ajuns din nou în arestul poliției, de această dată pentru o spargere pe care a dat-o la Alba Iulia. Împreună cu doi amici de-ai săi din Valea Jiului, Romică Victor Dolcu a reușit să pună mâna pe o sumă destul de mare de bani, dar nu s-a putut bucura de „potul” cu care se alesese după ce a furat dintr-un aparat de jocuri electronice.

Polițiștii din capitala Marii Uniri au intervenit prompt și au reușit să îi prindă pe cei trei hoți înainte ca vreunul dintre ei să apuce să fugă. „Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au reușit prinderea, în flagrant delict, a trei bărbați, cu vârste de 46, 42 și 33 de ani, din județele Hunedoara și Gorj, în timp ce sustrăgeau, dintr-un aparat de jocuri electronice, amplasat într-un local din municipiul Alba Iulia, suma de 12.535 lei. Cei trei bărbați au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Alba Iulia unde au fost reținuți, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat”, a comunicat IPJ Alba.

Până la urmă, Dolca și amicii săi Cornel Dediu și Marian Cârjău au ajuns și în fața instanței, judecătorii stabilind că ei trebuie să își petreacă cel puțin următoarea lună în spatele gratiilor, dacă nu și perioada care va urma, mai ales că gorjeanul are un cazier extrem de încărcat.

Dolca a fost arestat în condițiile în care recent procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu l-au trimis în judecată într-un alt dosar cu furturi comise la mai multe farmacii din Gorj. Individul era sub control judiciar, deși cazierul său e plin de condamnări penale. A înșelat inclusiv o patroană din județul Suceava, pe care a reușit să o convingă de faptul că este reprezentantul unei companii de băuturi carbogazoase. Femeia a plătit 1400 de lei pentru niște baxuri cu suc pe care nu le-a mai primit niciodată.

Dolca era sub control judiciar și într-un dosar pe care îl are pe rolul Judecătoriei Petroșani împreună cu un alt hunedorean, iar în trecut a suferit condamnări la Calafat, Horezu sau Pitești, ca să nu mai amintit de instanțele din Gorj. În 2005 acesta primea la Judecătoria Târgu Jiu prima condamnare de 4 ani pentru furturi, iar după executarea pedepsei individul era implicat deja în alte furturi în zona Berbești. Atunci magistrații au dispus confiscarea de la el și amicii de dosar a „două leviere metalice, două cagule din material textil, 7 mănuşi, două cuţite, două perechi şosete albe, o plasă şi 5 saci din rafie, folosite la săvârşirea infracţiunilor”, lucruri „obișnuite”, pe care orice cetățean pașnic le are asupra sa permanent. Dolca a ajuns în spatele gratiilor din nou de abia acum, când a fost prins în flagrant pentru că, altfel, ar fi putut să își aștepte liniștit pedepsele în dosarele pe care le are pe rol atâta timp cât controlul judiciar a fost considerat o măsură suficient de bună pentru un individ ca el.

Vizualizări: 3,719

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: