Elevi gorjeni, la festivalul de teatru francofon

Două trupe de elevi vor reprezenta Gorjul la Festivalul Internaţional de Teatru Francofon care se desfăşoară la Arad, în perioada 27 octombrie - 1 noiembrie. Este vorba despre trupa “Infini” de la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” şi trupa “Le sourire des artistes” a Palatului Copiilor Târgu Jiu. Pe scena teatrului “Ion Slavici” vor evolua 25 de trupe din 9 ţări,  14 trupe din România şi 11 trupe din alte ţări afiliate Asociaţiei mondiale a francofoniei.

Trupa de la Palatul Copiilor va prezenta un spectacol inspirat din cartea “Micul Prinţ” de Antoine de St. Exupery, a declarat Maria Opriş, profesor coordonator al trupei de la Palatul Copiilor. Opriş speră ca şi de această dată elevii gorjeni să impresioneze spectatorii.

Maria Opriş spune că mai multe eleve, membre ale trupelor de teatru care ne reprezintă la Arad, sunt pasionate nu numai de această artă cât şi de cultura şi civilizaţia franceză. “Elevele artiste, Cristina Negucioiu, Sorina Telescu, Oana Nemeş, Mădălina Păuna, Monica Ghiţă, Amelia Motea, Diana Bololoi de la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” şi Roxana Roşoga de la Colegiul Naţional “Ecaterina Teodoroiu”, sunt pasionate atât de teatru, cât şi de cultura şi civilizaţia franceză”, a declarat profesorul Maria Opriş.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: