Elevi învăţaţi să scrie proiecte pentru fonduri europene

Câteva sute de elevi ai Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu au aflat de la specialişti cum să scrie un proiect pentru fonduri europene. Alţi aproximativ 500 de elevi ai colegiului târgujian vor fi implicaţi în următorii doi ani în două proiecte Erasmus+, care prevăd inclusiv deplasări în străinătate. Pentru implementarea proiectelor, unitatea de învăţământ a câştigat finanţări de la Uniunea Europeană de peste 40.000 de euro.

Amfiteatrul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” a fost ocupat până la refuz marţi, 18 septembrie, de către elevii care au dorit să afle cum se scrie un proiect pentru accesarea de fonduri europene. Liceenilor le-au vorbit reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Gorj, ai Direcţiei Proiecte Europene şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. De altfel, proiectul care le-a fost prezentat ca exemplu a fost cel privind modernizarea Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. „În cadrul conferinţei pe care noi o susţinem în cadrul proiectului Euroscola, reprezentanţii Consiliului Judeţean, cei care s-au ocupat de acest proiect, vin să le arate elevilor noştri ce înseamnă să scrii un proiect cu finanţare europeană. Să sperăm că ei vor înţelege acest lucru şi că în viitor vor lua iniţiativa de a scrie cât mai multe proiecte cu finanţare europeană pentru oraşul şi judeţul nostru”, a declarat Teodora Dragotă, profesor de limba engleză.

Liceul din Târgu Jiu este la cea de-a cincea participare la programul Euroscola. Tot marţi, la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” au fost lansate proiectele Digital Tools for Smart Schools şi Activizarea Iniţiativelor de Leadership prin Educaţie pentru Valori, pentru derularea cărora conducerea unităţii de învăţământ a obţinut aproximativ 42.000 de euro. Sute de elevi ai colegiului vor fi implicaţi în diverse activităţi, care îi vor ajuta să folosească mai mult noile tehnologii în procesul de învăţare, dar şi să aibă iniţiative de leadership, să cunoască lideri locali şi europeni. În cadrul acestor proiecte vor fi organizate şi deplasări în străinătate, în ţări precum Italia, Polonia, Portugalia, Norvegia sau Turcia.

Cele două proiecte se vor încheia în data de 31 august 2020. „Un început de an la Colegiul Naţional «Tudor Vladimirescu» cu multe proiecte europene. Anul acesta avem două proiecte Erasmus+ care se vor desfăşura pe o perioadă de 2 ani. De asemenea, continuăm tradiţia cu programul Euroscola. În acest an, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Gorj, vor avea loc o serie de proiecte, conferinţe legate de cum să iniţiezi şi să organizezi un proiect pe fonduri europene. Încercăm să aducem câţi mai mulţi copii în astfel de activităţi”, a declarat Dorin Taşcău, directorul CNTV Târgu Jiu.

Vizualizări: 3,497

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: