Elevii au donat legume și fructe pentru copiii instituționalizați

Elevii și cadrele didactice de la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu“ din Târgu-Jiu au venit în sprijinul copiilor instituționalizați. În cadrul campaniei „Săptămâna legumelor și fructelor donate“, ediția 2019, au colectat la unitatea de învățământ legume și fructe pe care luni le-au dus la Centrul de Plasament din cartierul Petrești.

Este al doilea an în care elevii Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu“ se implică în această campanie. Și anul trecut liceenii au colectat legume și fructe și au trecut pragul centrului de plasament, dar au sprijinit și un centru de bătrâni.

Nici anul acesta vârstnicii nu vor fi ocoliți. „Timp de o săptămână, elevii liceului au strâns legume și fructe, dar și produse alimentare neperisabile, adică zahăr, orez, făină, ulei, zacuscă, gemuri, dulcețuri, paste făinoase, pe care le-am aranjat frumos în lădițe și, în colaborare cu Asociația „Copiii noștri de pretutindeni“, le-am dus astăzi la centrul de plasament din Petrești. Noi strângem în continuare, toată săptămâna, legume și fructe pentru bătrânii care sunt într-un centru din Târgu-Jiu“, a precizat Daria Ionescu Haidău, directorul Liceului de Arte Constantin Brăiloiu.

În felul acesta, elevii de liceu învață să empatizeze cu cei aflați în dificultate, dar militează și pentru un stil de viață și o alimentație sănătoasă bazată pe fructe și legume proaspete.

Galerie foto





Vizualizări: 1,324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: