Elevii de la Colegiul Tehnic Motru stau la coadă la toaletă. Vezi de ce!

Elevii de la Colegiul Tehnic Motru nu au unde să-și facă nevoile. Peste o mie de elevi trebuie să împartă în cele zece minute de pauză două toalete. Situația durează de la începutul anului școlar, după ce conducerea unității a decis să pună lacătul pe restul cabinelor. Situația nu este la fel în ceea ce-i privește pe profesori.

Zeci de elevi de la Colegiul Tehnic Motru stau la coadă la toaletă în fiecare pauză. Asta pentru că majoritatea cabinelor sunt închise, iar elevii trebuie să aștepte să se elibereze cele două băi puse la dispoziție. Acest lucru este cunoscut și de profesorii din instituție, care au încercat de câteva ori să ridice problema în fața conducerii unități, însă problema a rămas nerezolvată. ”Nu este corect și estetic ceea ce se întâmplă în școală. Elevi stau la rând în fiecare pauză la baie, iar situația durează de la începutul anului școlar. La fete este deschisă doar o cabină din cele patru, iar la băieți este o singură cabină fără uși și fără geamuri. Asta în condițiile în care aici învață peste 1500 de elevi, din 700 sau 800 sunt doar fete”, spune un cadru didactic.

Datorii de peste patru miliarde lei vechi

Directorul unității, Nicolae Rușeț, spune că toate băile de care dispune colegiul sunt deschise elevilor și nu există nicio problemă. Doar în week-enduri apa este oprită pentru a se face economie. Nicolae Rușeț mai menționează că recent au fost schimbate toate apometrele pentru că la rețeaua de apă erau legate și alte persoane din afara instituției, iar lunar se consumau peste 5000 metri cubi de apă, cât zece blocuri.

”Vineri seara se închide apa și se deschide luni, totul pentru a face economie la apă. Am pus apometre peste tot, la toate corpurile școlii pentru că se consumau mii de metri cubi de apă, cât zece blocuri. Aveam un consum de 200 de milioane lei vechi la apă, așa că m-am sesizat și am montat aceste apometre”, spune directorul Nicolae Rușeț. La ora actuală Colegiul Național Tehnic Motru are datorii de peste patru miliarde, sumă ce va fi achitată până la 1 ianuarie, așa cum spune directorul instituției, Primăria orașului Motru.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: