Staţia de epurare de 17 milioane de euro, finalizată în proporţie de 75%

Cea mai importantă investiţie din cadrul unui program amplu va fi finalizată peste aproximativ 6 luni. Este vorba despre staţia de epurare a municipiului Târgu Jiu situată pe strada Mărgăritarului, pentru a cărei realizare au fost alocate 17 milioane de euro. În momentul de faţă, lucrările sunt realizate în proporţie de 75%, la o parte a bazinelor fiind deja efectuate probe. După finalizarea investiţiei staţia de epurare va fi exploatată o perioadă de un an, iar apoi va fi făcută recepţia.

Proiectul „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Gorj”, este un proiect co-finanţat prin Fondul de Coeziune în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Mediu” ce are o valoare totală de 53 de milioane de euro.Staţia de epurare se întinde pe o suprafaţă de 4 hectare, scopul obiectivului fiind ca apa uzată din municipiu şi localităţile aferente, să fie tratată şi epurată. Staţia de epurare va deservi inclusiv cartierele Bârseşti, Polata, Ursaţi şi Romaneşti. Până în momentul de faţă lucrările au fost finalizate în proporţie de 75%. Printre obiectivele finalizate se numără atât dotarea pavilionului administrativ cât şi a unor bazine care deja sunt în probe. Staţia va dispune de două colectoare primare şi alte două secundare. „Staţia de epurare din municipiul Târgu-Jiu este unul dintre cele mai mari obiective din cadrul proiectului finanţat de Uniunea Europeană pe extinderea şi reabilitarea sistemului de apă şi apă uzată în judeţul Gorj. Scopul staţiei de epurare este de a separa apa uzată de nămol, fiecare parte urmând a fi tratată în mod caracteristic. O parte a nămolului va fi evacuat la rampa de gunoi, iar cealaltă parte va fi folosită în agricultură ca îngrăşământ”, a declarat Ion Popescu, directorul SC Aparegio SA. În momentul de faţă, un număr de 132 de persoane lucrează pe şantierul de pe strada Mărgăritarului. 

DECONTĂRI

Conducerea Aparegio a precizat că fondurile au fost decontate în proporţie de 50 %. “Costurile privind realizarea staţiei de epurare se ridică la 17 milioane de euro. Avem banii necesari pentru finalizarea investiţiei, până în momentul de faţă decontările fiind făcute în proporţie de 50%. Termenul de finalizare a staţiei de epurare este 30 aprilie 2012”, a mai precizat Ion Popescu. Lucrările au fost realizate de firma Danex din Bucureşti.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: