Gorjeanul Paul Popescu va realiza cea mai înaltă sculptură din Europa

Sculptorul gorjean Paul Popescu va realiza cea mai înaltă sculptură a zeiței egiptene Isis din Europa. Lucrarea, care va avea peste 14 metri, nu va fi amplasată la Târgu Jiu, ci la Râmnicu Vâlcea, în curtea Centrului de expoziţii şi evenimente Sofianu. Nicolae Sofianu este un cunoscut om de afaceri vâlcean, care a fost inclus în Topul Forbes, cu o avere estimată la 45 milioane euro. Aceasta va fi și ocazia cu care Paul Popescu se va desprinde de plaiurile gorjene.

Paul Popescu va realiza pentru vâlceni cea mai înaltă sculptură a zeiței Isis, ce va fi  amplasată la Centrul de expoziții și evenimente Sofianu. Oferta a venit din partea omului de afaceri Nicolae Sofianu, cel mai bogat vâlcean din Top Forbes 500 miliardari, iar anunțul a fost făcut vineri, în cadrul expoziției de sculptură a artistului gorjean de la Muzeul de Artă din Târgu Jiu. ”Este o lucrare figurativă, un personaj feminin, ce o reprezintă pe Isis, o zeitatea egipteană, care va necesita 66 de metri cubi de marmură. Aceasta va fi amplasată la Centrul de evenimente Sofianu din Râmnicu Vâlcea și va fi desăvârșită în peste doi ani de zile. Voi avea o echipă pentru că va trebui să o realizez parțial pe poziție. Propunerea a venit tocmai din partea beneficiarului”, spune Paul Popescu.

Dezamăgit de gorjeni

Artistul este dezamăgit că tocmai în orașul lui Brâncuși arta sa nu este apreciată, așa că se gândește serios să părăsească Gorjul și să mute în Vâlcea, unde va avea și foarte mult de lucru. ”Din primăvară vom începe lucrul. Pe aici nimic nu merge. Cred că e o supărare pe arta plastică, pe Brâncuși. La Târgu Jiu nu există interes pentru așa ceva. Mă încearcă gândul să mă mut cu atelierul în alte zone. Cel puțin asta am acum în gând. Aici funcționează mai bine interesele mărunte și meschine, un gen de nesimțire ridicată la rang de politică culturală. Am simțit eu mai demult că nu tocmai de bună factură e lumea locului, dar asta e”, afirmă sculptorul Paul Popescu.

VERNISAJ

La expoziția de sculptură a artistului gorjean Paul Popescu, ce a avut loc la Muzeul de Artă din Târgu Jiu au participat aproape 100 de persoane. Printre personalitățile prezente care au discutat despre lucrările sculptorului s-au numărat Florin Rogneanu, directorul Muzeului Judeţean din Craiova, Gheorghe Bican, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Vâlcea, Dinu Săraru, Vasile Vasiescu, Nicolae Dragoş, Gheorghe Puiu, precum şi Nicolae Sofianu.

Vizualizări: 288

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: