Elevii de la „Spiru“, băgaţi în şedinţă din prima zi de şcoală

Copii plictisiţi, părinţi grăbiţi, discursuri interminabile şi nervi întinşi la maxim. Asta au însemnat pentru elevii târgujieni festivităţile de deschidere a noului an şcolar. Pentru că nu au dat importanţă discursurilor ţinute de reprezentanţii municipalităţii şi nu au aplaudat persoanele de la „tribună” elevii din clasele mari de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” au fost certaţi de către diriginţi.

După ce au aşteptat mai bine de o oră, cu braţele pline cu buchete de flori pentru învăţătoare, elevii claselor I-IV s-au plictisit înainte de a începe festivitatea. Discursurile ţinute pe rând de către conducerea unităţii de învăţământ, reprezentanţii Primăriei şi ai Inspectoratului de Poliţie Gorj i-au făcut pe elevi să le piară cheful de şcoală..dacă aveau. Cei mici s-au apucat să se joace de-a v-aţi ascunselea prin curtea şcoli, iar cei mari s-au strâns fiecare pe la clasele lor, lăsându-i pe oratori fără spectatori.

„Încetaţi cu atmosfera asta de stadion“

Enervat de dezinteresul spectatorilor, directorul colegiului, Gheorghe Gorun i-a apostrofat. „Încetaţi cu atmosfera asta de stadion. Ne aflăm aici să facem educaţie. Nu mă faceţi să-mi fie ruşine că sunt aici”, a spus răspicat Gorun.

Nici părinţii, învoiţi de la serviciu pentru a-i însoţi pe copii în prima zi de şcoală, nu au părut a fi foarte interesaţi de ce încercau să transmită oficialităţile. O mare parte dintre ei au plecat să facă piaţa propunându-şi să revină la sfârşitul festivităţilor atunci elevii intrau la clase pentru a se întâlni cu învăţătorii sau diriginţii. Cei care nu au obosit de stat în picioare au format grupuri, grupuri, bărbaţii discutând între ei despre meciurile de fotbal, iar femeile despre dulceţuri şi murături. Supărat că nici măcar mesajul primarului, transmis elevilor prin Elena Ungureanu, secretarul Primăriei Târgu Jiu, nu a fost auzit de elevi şi părinţi,

Elevii, mustraţi de director şi diriginţi

În încheierea festivităţii Gheorghe Gorun a mai precizat: „Îi sancţionez doar cu o vorbă pe cei care au venit să ne strice buna dispoziţie”, a spus Gorun.  În loc de „Bun venit”, la clasă, elevii din ciclul gimnazial şi liceal au fost întâmpinaţi de către diriginţi cu „Să vă fie ruşine pentru că nu ştiţi să vă comportaţi”.Astfel prima zi de şcoală s-a încheiat pentru unii cu o lecţie de dirigenţie. Elevii au fost certaţi că nu au ascultat discursurile invitaţilor şi au părăsit festivitatea înainte de a aplauda oficialităţile.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: