Băsescu, Boc şi Udrea, „moşieri“ de Fărcăşeşti

Sătenii din Fărcăşeşti au aflat cu surprindere ieri, în timpul nedeei, că însuşi preşedintele României, Traian Băsescu, a fost pus în posesie de primarul Pârvulescu cu o bucată de pădure. Pe acelaşi act de punere în posesie, care a circulat din mână în mână printre sătenii veniţi la horă, figurează ca proprietari de pădure Emil Boc şi Elena Udrea. Oamenii spun că primarul semnează acte în alb şi cel mai probabil cineva i-a făcut o farsă.

Preşedintele României Traian Băsescu, prim-ministrul Emil Boc şi ministrul Turismului Elena Udrea sunt proprietari ai suprafeţei de 6.400 de mp de teren forestier în comuna Fărcăşeşti. Aşa rezultă dintr-un document intrat în posesia noastră, act care de fapt nu arată decât incompetenţa primarului, a secretarului şi reprezentanţilor firmei care efectuează măsurătorile topografice. Cei trei au semnat în alb un document fără să ştie cum va fi completat şi de cine. Aşa au ajuns cei mai importanţi oameni din stat proprietari de pădure la Fărcaşeşti.

Conform procesului verbal de punere în posesie, moştenitoarea terenului forestier de 6.400 de mp este Elena Udrea, ministrul Turismului. Primarul comunei, Constantin Pârvulescu, Cimpoieru Constantin în calitate de secretar şi Ilie Dodescu în calitate de specialist măsurători topografice îl pun în posesie pe Traian Băsescu, preşedintele României, prim-ministrul Emil Boc şi ministrul Turismului Elena Udrea. Terenul forestier aparatine Ocolului Silvic Peşteana. Acestea sunt datele care apar în procesul verbal.

Procesul verbal a apărut de zilele comunei Fărcăşeşti

Procesul verbal de punere în posesie a apărut de zilele comunei Fărcăşeşti, când mai multor persoane le-a fost citit la o masă festivă. Oamenii au rămas cu gura căscată când au vazut de ce este în stare primarul pe care l-au ales timp de trei mandate să conducă localitatea. Secretarul primăriei, Constantin Cimpoieru, a cărui semnătură apare pe procesul verbal, susţine foarte calm că nu ştie despre ce este vorba. “N-am idee de aşa ceva. Eu nu am semnat nimic. Sigur e o greşeală“, declară secretarul primăriei.

Problema cea mare este că această greşeală a fost semnată de trei oameni din primărie şi niciunul nu a citit pe ce pune ştampila. Primarul Constantin Pârvulescu nu a fost de găsit pentru a ne oferi o explicaţie.

Consilierii locali nu sunt mirati, spun că aici este vorba de prostie

Consilierul local Dănuţ Bălu spune că la câte ilegalităţi au fost făcute în primărie nu îl mai miră nimic. “Am aflat şi eu aseară la nedeia din comună. Cineva l-a citit la masă, ca să ne arate ce hal de primar avem. Pe mine unul nu mă mai miră nimic. Omul ne-a povestit că procesul verbal a fost semnat în alb şi completat pentru a-i demonstra primarului cât de incapabil şi iresponsabil este“, spune consilierul care nu a dezvăluit numele persoanei care deţinea procesul verbal in original. Un alt consilier local, Antonică Belgiu, a luat de bună informaţia. “Eu nu ştiu nimic de acest proces verbal. Poate le-a dat terenul în schimbul unui excavator,“ spune serios consilierul. Când a aflat că de fapt cineva a făcut o glumă de proporţii şi că procesul a fost semnat in alb de cei trei oameni ai primăriei, a spus că aici este vorba de prostie. “Cum să semnezi un proces verbal fără să fie trecut titularul. Aşa ceva  nu se poate numii decât prostie“, a conchis Belgiu.

Primarul nu este atent la acte nici când primeşte şpăgi

Primarul comunei Fărcăşesti, Constantin Pârvulescu nu citeşte actele nici e când este vorba de luat şpagă. Aşa se face că în momentul de faţă Direcţia Naţională Anticorupţie îl cercetează pe edil pentru şpagă de 13 miliarde de lei vechi, două apartamente, unul in Tg Jiu, altul în Bucureşti şi o brutărie. Pârvulescu a făcut totuşi ceva bun in acest caz. Toate bunurile sunt trecute pe numele rudelor şi după cum declară el nu deţine nici măcar permis de conducere.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: