Elevii din Stoina, agenţii electorali ai primăriţei

Elevii de la Şcoala din Stoina au lipsit ieri de la ore pentru a împărţi pliante cu USL, alianţă din partea căreia candidează actuala primăriţă Ioana Buşe. Primăriţa recunoaşte că este în plină campanie cu elevii, dar spune că aceştia au ore după amiază. 

După colegul Constantin Mihuţescu, primarul de la Baia de Fier, care făcea campanie cu minori, a venit rândul primăriţei din Stoina. Ieri, în târgul din Stoina mai mulţi copii împărţeau ziare şi pliante cu candidaţii USL. Aceştia au povestit reporterilor că sunt învoiţi, dar că li se pun absenţe care apoi le sunt motivate. Împărţim afişe şi ziare pentru a vota USL. Noi suntem cu formaţia de dansuri, împărţim pliante cu Ion Călinoiu“, spune o fată. Alt elev aceeaşi poveste. „Împart ziare şi pliante cu USL. Trebuia să fim la şcoală, dar ne-am învoit“. Ne-au învoit profesorii. Ne-am învoit patru ore. Ni se pun absenţe, dar le motivăm cu scutiri

Directorul Gheorghe Ionescu spune atunci când e târg elevii fug de la ore. „Nu am cunoştinţă despre aşa ceva şi la orele de curs figurează absenţi. Chiar am verificat catalogul şi am constatat că profesorii consemnează absenţele. Elevii se învoiesc pentru a-şi achiziţiona haine de la târg“, spune directorul şcolii, care precizează că nu crede că profesorii i-au învoit.

Primăriţa Ioana Buşe spune că este în plină campanie şi elevii sunt la ore după amiază. „Sunt elevii de la formaţia de dansuri, au ore după amiază, avem adunare publică, e anunţat oficial, suntem în plină campanie. Nu ştiu, dar de la ore nu cred că au plecat. Nu ştiu de asta, ştiu că toţi copiii au ore după amiază“, explică primăriţa.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: