Elevii gorjeni cer sprijinul Ministerului Educaţiei

Peste 200 de elevi gorjeni solicită Ministerului Educaţiei un sprijin financiar în valoare de 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator. Elevii provin din familii sărace, al căror venit minim brut lunar este de până la 150 lei pe membru. Cei mai mulţi solicitanţi provin din Albeni, Prigoria, Câlnic şi Bustuchin, care au trecut de anchetele sociale derulate în perioada 19 aprilie -19 mai. Urmează ca pe 31 mai să fie afişate pe portalul Ministerului Educaţiei lista cu cereri eligibile, iar pe 1 iunie lista cu beneficiarii acestui sprijin. (A.A.)

Alte ştiri pe scurt:

Gorun îl dă în judecată pe Funeriu

Conducerea Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu vrea să-l acţioneze în instanţă pe ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu. Motivează această decizie prin întârzierea metodologiei privind admiterea în învăţământul superior la studiile de masterat şi necomunicarea locurilor bugetate repartizare universităţii. „Biroul Senatului Universităţii se alătură demersurilor celorlalte universităţi pentru a solicita primului-ministru revocarea de urgenţă din Guvern a ministrului Funeriu”, a precizat Adrian Gorun.  (A.P.)

Studenţi la UCB, licenţiaţi la Cluj şi Timişoara 

Câteva zeci de studenţi de la Universitatea “Constantin Brancuşi” din Târgu Jiu care finalizează în acest an studiile vor da licenţa la Universitatea Babeş- Bolyai din Cluj Napoca şi la Universitatea din Timişoara deoarece specializarea Română- Engleză, la care sunt cursanţi, nu este acreditată. (A.P.)

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: