Elevii gorjeni, dezamăgiţi de notele obţinute la Evaluarea Naţională

Rezultatele obţinute la Evaluarea Naţională nu au fost pe placul elevilor. Aproape 300 dintre absolvenţii de clasa a VIII-a au depus, în urma afişării notelor la matematică şi la limba şi literatura română, contestaţii la centrele de examen. Cei mai mulţi elevi au fost nemulţumiţi de notele obţinute la limba şi literatura română.

Dacă profesorii şi inspectorii şcolari consideră că mediile primite de cei aproape 5000 de elevi din clasa a VIII-a la Evaluarea Naţională au fost în concordanţă cu notele obţinute la clasă, cei care au susţinut acest examen nu au aceeaşi impresie. Vineri, după afişarea rezultatelor la centrele de examen din judeţ, aproape 300 de candidaţi au contestat notele obţinute. Cele mai multe contestaţii au fost înregistrate la limba şi literatura română, în număr de 172, iar la matematică au fost depuse 118. Deşi ar fi fost de aşteptat ca cele mai multe nemulţumiri să vină din partea candidaţilor care au obţinut note mici, interesant este că cei mai mulţi au depus contestaţii pentru notele mari obţinute. Astfel de cazuri s-au întâlnit la Şcoala Generală „Pompiliu Marcea”, unde elevii au contestat note de 7,50 sau 8,50, fiind nemulţumiţi de faptul că unii colegi, care în timpul anilor de şcoală au avut rezultate slabe, de această dată au primit note mai mari. Directorul respectivei unităţi, Ion Floroiu, a declarat că la această unitate din cei 66 de elevi doar cinci au obţinut medii sub şapte, în general notele fiind foarte bune. „Au obţinut note de 8,50 şi au fost supăraţi că nu au luat mai mult”, a declarat Ion Floroiu. Doar în cazul în care se va constata o diferenţă de 1,5 puncte între nota iniţială şi nota obţinută la re-corectare se va constitui o altă comisie, ce va acorda nota finală. Rezultatele finale ale celor aproape 5000 de candidaţi vor fi aflate în decursul acestei zile.

PROMOVARE

Chiar dacă au obţinut note sub cinci, şi au fost şi numeroase cazuri de acest gen, elevii gorjenu nu vor rata admiterea la liceu, dat fiind faptul că învăţământul de zece clase este obligatoriu. Media primită la acest examen contează în proporţie de 50%, nota finală pentru admiterea la liceu fiind completată de media claselor V-VIII.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: