Plecări masive de la Protecţia Copilului Gorj

Salariile mici, datoriile şi traiul tot mai greu i-a determinat pe angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului să renunţe la serviciu. De la începutul anului şi până în prezent peste 150 de salariaţi din cadrul direcţiei şi-au dat demisia ca să plece la muncă în străinătate. Numărul angajaţilor care pleacă va creşte cel mai probabil până la sfârşitul anului, asta pentru că salariile sunt de mizerie, iar sporurile pe care le-au câştigat în instanţă nu le-au primit.

Angajaţii de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului se reorientează către alte locuri de muncă în ţară sau în străinătate.. „De la începutul acestui an au plecat cam 160 de salariaţi. Şi-au dat demisia pentru că nu le mai ajungeau bani, aveau rate, datorii şi au plecat în străinătate să aibă grijă de bătrâni sau în agricultură. Este păcat că majoritatea dintre ei erau oameni buni, capabili cu studii superioare”, spune Constantin Preoteasa, director DGASPC Gorj. Constantin Preoteasa a înţeles situaţia salariaţilor care au renunţat la serviciu. dar îşi face acum probleme pentru cei care au rămas pentru că volumul de muncă va creşte, iar bani vor fi aceeaşi. „Am rămas mai puţini, volumul de muncă este acelaşi, deci acum trebuie să muncim mai mult, să facem şi treaba celor care au plecat”, spune directorul.

ACUZE

Liderul Sindicatului Ambulanţa, Cristi Aldescu, dă vina pentru această situaţie pe Constantin Preoteasa, care a tăiat sporurile salariaţilor şi crede că numărul demisiilor la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului va creşte. „Singurul vinovat este Constantin Preoteasa care le-a luat sporurile oamenilor şi i-a lăsat cu salarii de mizerie”.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: