Elevii liceului din Rovinari, pregătiţi pentru viitor

Sute de elevi ai Colegiului „Gheorghe Tătărescu” din Rovinari vor avea o altă viziune în ceea ce priveşte viitorul lor. Acest lucru se datorează faptului că autorităţile locale au pus în aplicare un proiect cu fonduri europene, în care sunt implicaţi şi agenţii economici din zonă, pentru a îmbunătăţi capacitatea învăţământului şi a-i ghida în ceea ce priveşte opţiunile lor după finalizarea studiilor liceale.

În cadrul proiectului finanţat prin Fondul Social European „Paşii FPI” sunt cuprinşi elevii claselor a XI-a şi a XII-a din cadrul  Colegiului „Gheorghe Tătărescu” din Rovinari. Scopul implementării acestui proiect este de a aduce îmbunătăţiri la nivelul învăţământului profesional şi tehnic, de a asigura calificări şi oferte educaţionale pentru nevoile pieţei muncii prin colaborarea directă cu reprezentanţii mediului economic din zonă. Ieri a avut loc o sesiune de formare în cadrul acestui proiect, la care au participat primarul din Rovinari, Dorin Filip, consilieri locali, conducerea liceului,  reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj şi agenţi economici din zonă, de la E.C. Roşia, Uzina Mecanică Rovinari şi Enova Group. „Mediul economic trebuie atras cât mai aproape de unitatea şcolară. Rezultate imediate sunt o mai bună colaborare cu agentul economic şi efectuarea stagiului de pregătire practică a elevilor în mediul economic real. Făcând această trecere de la şcoală la mediul industrial, intră în contact cu diverse tehnologii şi se pot orienta spre o altă calificare profesională, decât cea pe care o aveau în planul iniţial”, a declarat Dumitru Fârţă, directorul Colegiului „Gheorghe Tătărăscu” din Rovinari.

Elevii din Rovinari, susţinuţi de autorităţile locale

Proiectul care sprijină elevii din cadrul Colegiului „Gheorghe Tătărăscu” din Rovinari este pus în aplicare de autorităţile locale. „Tipul acesta de activităţi reprezintă pentru noi prilejul de a avea legături mai strânse cu şcoala. Primarul şi-a făcut un obiectiv din a sprijini în permanenţă activitatea şcolară, considerând că tinerii care sunt acum în şcoală sunt viitorii noştri înlocuitori. Se foloseşte de fiecare dată prilejul de a se întâlni cu elevii, de a le împărtăşi din experienţă şi a-i asculta în legătură cu problemele pe care le au tinerii în şcoală. Ce s-a întâmplat în şedinţa de astăzi este o dorinţă a noastră mai veche de a aduce un plus în şcoală şi de a schimba acele vechi stereotipuri, scoatem biochimişti şi informaticieni pe bandă, dar oferta locurilor de muncă este zero. Încercăm să ne gândim şi la variante alternative, soluţii reale cu implicaţii în realitatea de zi cu zi, nu doar teorii”, a precizat Constantin Podaru, administratorul public al oraşului Rovinari.

TERMEN

Proiectul “Paşii FPI” a fost demarat în anul 2010 şi are termen de finalizare luna iunie a acestui an.

Vizualizări: 229

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: