O fetiţă din Târgu Jiu a impresionat la „Românii au talent”

O fetiţă din Târgu Jiu, în vârstă de 11 ani, a impresionat juriul de la „Românii au talent” cu vocea sa de soprană. Alexandra Yasmina Polacek a ridicat sala în picioare şi a făcut-o pe Andra să se ridice de la masa juraţilor pentru a veni pe scenă să o îmbrăţişeze. Alexandra Yasmina a intrat în semifinală după ce a cântat o arie de operă, demonstrându-şi apoi talentul şi în muzica populară.

Alexandra Yasmina Polacek, în vârstă de 11 ani, din Târgu Jiu a învăţat singură să cânte muzică clasică pentru a participa la „Românii au talent”. Fetiţa este elevă în clasa a V-a la Liceul de Muzică şi studiază flautul. Încă de la vârsta de 7 ani, Alexandra Yasmina a fost pasionată de muzica populară. De aproape patru ani, urmează cursurile Palatului Copiilor Târgu Jiu, la cercul de muzică populară coordonat de Cristina Olteanu. Alexandra Yasmina Polacek face parte din Ansamblul „Muguraşii Gorjului” şi a obţinut numeroase premii la concursurile naţionale de muzică populară. Profesoara sa de la Palatul Copiilor a fost cea care a îndrumat-o spre muzica clasică pentru „Românii au talent”, după ce o altă elevă Luiza Ciudin n-a trecut decât de prima etapă a concursului. „Yasmina a câştigat numai premiu I la toate concursurile de muzică populară la care a participat, însă are o voce de soprană, un timbru bine definit şi prezenţă scenică agreabilă. Pentru a participa la „Românii au talent”, am sfătuit-o să încerce muzica clasică întrucât am mai avut-o la o altă ediţie pe eleva Luiza Ciudin, o voce excepţională, dar care nu a trecut de semifinale cu muzica populară. Yasminei i-am dat nişte piese de muzică clasică şi ea le-a studiat singură. Rămâne la alegerea ei dacă pe viitor va renunţa la muzica populară în favoarea muzicii clasice”, a declarat Cristina Olteanu, profesorul coordonator al cercului de muzică populară de la Palatul Copiilor Târgu Jiu.

IMPRESIONANT

Alexandra Yasmina Polacek a obţinut trei de „DA” şi a emoţionat profund juriul format din Andi Moisescu, Andra şi Mihai Petre. Andra nu şi-a putut stăpâni emoţiile şi a urcat pe scenă pentru a o îmbrăţişa pe micuţa soprană. Alexandra Yasmina a spus publicului că a ales să se prezinte cu o piesă de muzică clasică, după ce a văzut că muzica populară nu mai are căutare. Fetiţa a mai cântat şi începutul melodiei „Lie, lie ciocârlie”, demonstrându-şi încă o dată talentul.

SEMIFINALE

În semifinale se vor prezenta 60 de concurenţi care vor lupta pentru marele premiu de 120.000 de euro.

Vizualizări: 400

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: