Elevii, obligaţi să dea bani pe ecusoane inutile

Părinţii elevilor de la Grupul Şcolar Industrial Peştişani acuză conducerea şcolii că obligă elevii să plătească pentru achiziţionarea unor ecusoane. Nu îşi explică utilitatea acestora şi nici faptul că s-a întârziat cu înmânarea lor. Reprezentanţii unităţii şcolare admit faptul că sunt achiziţionate în mod inutil, dat fiind faptul că elevii nu le vor folosi pentru accesul în şcoală.

Într-o sesizare sosită la redacţia ziarului “Pandurul”, semnată de părinţii elevilor de la Grupul Şcolar Industrial Peştişani, sunt prezentate nemulţumirile faţă de conducerea unităţii. Părinţii spun că le-a fost impusă plata a 5 lei pentru achiziţionarea unor ecusoane. “Mai mulţi părinţi ai elevilor de la Grupul Şcolar Peştişani facem cunoscute câteva abuzuri ale conducerii şcolii. Cu câteva luni în urmă au obligat elevii să plătească fiecare câte cinci lei pentru nişte ecusoane pe care nu le-am văzut nici în ziua de azi. Aşa pericol mare este pentru grădiniţele unde sunt 8-12 copii şi pe care îi aduc părinţii? Oare este pericol să îi aducă părinţi falşi? Oare le vor face ecusoane şi părinţilor? Unii dintre părinţi au şi trei elevi la şcoală. De unde atâţia bani, pentru că le cer şi pentru văruitul claselor, pentru vopsitul uşilor şi pentru alte cheltuieli. Pe ce cheltuiesc fondurile şcolii? Credem că este o afacere a conducerii şcolii. Noi am sesizat învăţătorii, diriginţii şi chiar conducerea şcolii, dar fără efect. Este un interes al conducerii şcolii pentru că au comision gras”, se arată în sesizare.

Ecusoanele, folosite pentru identificarea elevilor

Conducerea unităţii şcolare spune că ecusoanele au fost distribuite copiilor luni, 13 mai, iar întârzierea a fost cauzată de faptul că nu s-a reuşit colectarea în timp util a banilor aferenţi ecusoanelor de la toţi copiii. Pe de altă parte, directoarea unităţii recunoaşte că aceste ecusoane au fost impuse fără a avea un scop precis, ci doar pentru că aşa prevede regulamentul şcolii. “Le-au primit ecusoanele, acum le-am distribuit. S-au făcut şedinţe cu părinţii, s-au stabilit regulile, s-au strâns banii şi s-au distribuit legitimaţiile. S-a întârziat cu colectarea banilor. La clasele terminale le-am înapoiat banii. Legitimaţiile fac parte din regulamentul de ordine interioară şi s-au luat de comun acord cu părinţii. Nu se va intra pe baza legitimaţiei în şcoală, nu putem trimite copilul înapoi dacă face naveta şi nu are legitimaţia. Ar fi optim, dar nu putem să forţăm nota. Sunt pentru identificare”, a declarat Liliana Iliescu, directorul Grupului Şcolar Industrial “Constantin Brâncuşi” din Peştişani. 

NEGARE

Conducerea unităţii neagă că s-ar fi perceput anumite sume de la părinţii copiilor pentru reparaţiile claselor unităţii şcolare. “Nu se folosesc banii părinţilor pentru aşa ceva.  Toate cheltuielile noastre sunt vizate de către primărie. Reparaţiile le facem din bugetul şcolii, avem materiale pentru reparaţii şi ne gestionăm pe plan intern” , a mai spus directorul Liliana Iliescu.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: