Elevii revin în bănci. De când!

Majoritatea școlilor se vor redeschide din 8 februarie. Este anunțul făcut joi seara de președintele Klaus Iohannis.

„Începând din semestrul 2, adică după vacanța de o săptămână, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta, evident, în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile în ultimele săptămâni. Majoritatea școlilor de redeschid. Se revine practic, la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei din fiecare localitate”, a anunțat Iohannis.

Cursurile se vor desfășura în funcție de rata de infectare cu coronavirus din fiecare localitate.

„În semestrul 2, în localitățile care se încadrează în scenariul verde, cu puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic. În localitățile din scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, merg în continuare la grădiniță și la școală copiii din ciclul primar (clasele I-IV) și copiii din clasele terminale (clasele VIII și XII). În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la grădiniță și la școală copiii de ciclul primar, dar ceilalți nu mai merg la școală. Atunci când se ajunge la rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid și se merge în online”, a explicat Iohannis.

Județul Gorj se află în scenariul verde, rata de infectare fiind mai mică de 1 la mia de locuitori. Joi, zece localități din Gorj se aflau în scenariul galben. Este vorba de localitățile Bengești-Ciocadia, Licurici, Bumbești-Pițic, Brănești, Stoina, Săulești, Crușeț, Hurezani, Ionești și Novaci.

Vizualizări: 1,509

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: