Elevii vor mătura în locul femeilor de serviciu

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj va disponibiliza peste o sută de profesori, la ordinul Ministerului Educaţiei. Mai mult, din acest an dascălii vor fi plătiţi în funcţie de numărul de elevi din şcoala unde profesează.

Pensionarii şi suplinitorii vor fi cei mai afectaţi de hotărârea Guvernului de a reduce din posturi, pensionarii nu vor mai primi continuitate iar suplinitorii vor devenii şomeri. „Nu se ştie încă cine va pleca acasă, noi trebuie să respectăm legea şi să hotărâm la nivel judeţean ce posturi vom desfiinţa din rândul cadrelor didactice vor fi în vizor cei care nu sunt titulari adică suplinitorii şi pensionarii“, a declarat Camelia Bibere, inspector adjunct IŞJ Gorj Dacă în prezent în anumite unităţi de învăţământ sunt câte două- trei femei de serviciu, începând cu luna septembrie va mai rămâne una sau chiar deloc „Există posibilitatea ca fiecare elev să fie nevoit să facă curăţenie în clasă aşa cum fiecare ne facem curat la locul de muncă, asta în condiţiile în care primăriile vor stabili că nu au bani pentru plata femeilor de serviciu“, a mai spus Camelia Bibere, inspector adjunct IŞJ Gorj

Înapoi la şcoală

După o pauză de trei săptămâni elevii au revenit ieri la şcoală, De teamă ca nu cumva, în perioada vacanţei,  unul dintre copii să fi intrat în contact cu un bolnav de gripă porcină şi să transmită virusul şi celorlalţi, conducerile unităţilor de învăţământ au luat măsuri de dezinfecţie.

„În cadrul  acţiunilor de prevenire a îmbolnăvirilor de gripă, în toate şcolile s-au distribuit substanţe dezinfectante şi elevii au beneficiat de el încă din prima zi de şcoală prin administrarea a câteva picături în palmă, frecarea mâinilor şi ştergerea picioarelor pe un preş impregnat cu substanţă dezinfectantă. Părinţii nu au avut acces în şcoală, ei au condus elevii numai până la poarta, cei care au vrut să discute cu profesorii sau învăţătorii  au putut intra pe uşa de acces a cadrelor didactice însă doar până la cancelarie au putut merge“, a declarat Ion Floroiu, directorul Şcolii Generală „Pompiliu Marcea“  din Târgu Jiu.

Pe lângă substanţa dezinfectantă, Direcţia de Sănătate Publică a mai distribuit în şcoli şi mii de măşti de protecţie împotriva virusului AH1N1. „Am ridicat personal 200 de litri dezinfectant pentru podea şi mese şi 100 de litri pentru mâini. Am împărţit la nivelul municipiului Târgu Jiu această cantitatea de dezinfectant precum şi 10.000 de măşti de protecţie împotriva gripei porcine“, precizează Camelia Bibere, inspector adjunct IŞJ Gorj.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: