Elicopterele SMURD nu mai pot ateriza pe insuliță

Niciun pacient grav bolnav nu va mai fi preluat, în această săptămână, de pe insulița Jiului. Acolo este heliportul, însă acesta nu va mai fi folosit până luni. Este ocupat de mașini și tiribombe, așa că toate elicopterele SMURD au fost deviate pe stadion. Piloții au primit coordonatele noii locații și, deja, numai în această săptămână, elicopterul a aterizat pe terenul de fotbal de patru ori pentru a prelua cazuri grave și a le transfera la alte spitale din țară.

Miercuri, elicopterul SMURD a aterizat tot pe terenul de lângă Stadionul Municipal din oraș. A preluat de acolo un bebeluș cu o malformație la tubul digestiv și l-a dus la spitalul din Craiova. În această săptămână, heliportul nu va putea fi folosit în scopul pentru care a fost realizat pentru că, pe insuliță, au loc Zilele Orașului. „Am anunțat Poliția, unitățile spitalicești. Am făcut demersurile din timp ca să nu avem probleme. Este valabil doar în această săptămână. Va mai nevoie și când va fi Festivalul Berii, pentru că va fi tot pe insuliță”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

Patru pacienți au fost preluați de pe stadion în doar trei zile. “Noi am fost anunțați de această schimbare. Anunțăm, de fiecare dată, la rândul nostru când solicităm elicopterul SMURD. Toți pacienții sunt preluați de pe stadion până duminică”, a explicat Constantin Mitroi, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

Târgujienii sunt convinși că municipalitatea ar putea găsi un alt loc pentru petreceri pentru a nu mai bulversa activitatea celor de la SMURD. „Dacă tot ai investit și ai făcut acel heliport, eu nu înțeleg de ce să-l ocupi acum cu tarabe de mici și bere. Așa e la noi! E mai importantă distracția decât viețile oamenilor. Că elicopterul SMURD vine să ia oameni bolnavi, oameni grav bolnavi și toată această bulversare îi poate încurca pe salvatori”, a spus o femeie. „Sunt convins că, dacă s-ar vrea, ar găsi să mute petrecea asta în alt loc. Mai demult era în centrul orașului și nu se mai supăra nimeni. Acum au mutat-o pe insuliță și heliportul adio, nu ai cum să-l mai folosești. Îl ai degeaba. Acum o săptămână, la vară iar o săptămână, că e nu știu ce alt festival și tot așa, din petrecere în petrecere”, a fost de părere un alt târgujian.

Supărați că Zilele Orașului se desfășoară pe insuliță sunt și locatarii din Cartierul Bicaz, în imediata vecinătate a insuliței. Aceștia au făcut mai multe petiții către municipalitate și au reclamat că e prea mult zgomot și multă mizerie în zonă din cauza acestui eveniment. Oamenii au cerut ca petrecerile să fie mutate din cartierul lor.

Galerie foto



Vizualizări: 2,827

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: