Masă caldă pentru elevii unui liceu din Gorj

Zeci de elevi din cadrul Liceului Tehnologic Turceni beneficiază de masă caldă gratuit. Este vorba de tinerii care studiază la clasele de profesională și la cele cu profil tehnic, pentru care administrația locală poate acorda, conform legii, astfel de facilități.

Circa 70 de elevi din cadrul Liceului Tehnologic Turceni sunt prinși în acest program prin care primesc zilnic masă caldă, pe perioada în care se află la cursuri. Cantina unității de învățământ a fost reabilitată pe un proiect major, cu fonduri europene, care a cuprins mai multe investiții la nivelul liceului. De câteva zile, bucătăria este funcțională, iar elevii beneficiază deja de mâncare pregătită la ei în școală. Cheltuielile cu masa caldă sunt suportate din bugetul local. ”Am reușit să angajăm bucătar, iar copiii care învață aici, la Turceni, chiar dacă nu sunt din localitate și învață la clasele de profesională, au o masă caldă gratuită, care este plătită de primăria Turceni, din bugetul local. Sunt undeva la 70 de copii. Din toamnă vor fi mai mulți. Este important ca acești copii să primească o masă caldă. Primesc felul I, felul al II-lea și un desert ”, a declarat Cristina Cilibiu, primarul orașului Turceni.

Aproximativ 2000 de elevi studiază în prezent la liceul din Turceni. Autoritățile locale spun că legea permite acordarea unor astfel de facilități doar elevilor care studiază la clasele de profesională și cu profil tehnic. Cei care nu beneficiază de masă caldă gratuit, dar și profesorii unității, vor avea posibilitatea să cumpere mâncare pregătită în cadrul cantinei liceului. ”Din toamnă, o să poată să mănânce toți elevii la cantina liceului, la un cost minim, de 7 lei. Vom încerca, dacă sunt la liceu copii cu venituri foarte, foarte reduse și nu își permit, să dăm o hotărâre de Consiliu Local, să vedem dacă găsim legislație astfel încât să poată beneficia și ei”, a explicat primarul Cristina Cilibiu.

Vizualizări: 1,928

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: