Pacientul refuzat de spitale, transferat după cinci zile la București

Bărbatul de 38 de ani care aștepta de cinci zile să fie transferat la un spital din capitală a fost dus, marți, cu o ambulanță la București. El a fost internat la Spitalul „Marius Nasta” din capitală, unde va fi tratat de infecția pulmonară care l-a adus la Terapie Intensivă. El suferă de cancer pulmonar, dar stafilococul auriu pe care l-a contactat i-a înrăutățit starea de sănătate.

De joi, săptămâna trecută, medicii de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu au înroșit telefoanele în speranța că tânărul, bolnav grav, va primi acceptul unor medici din capitală și transferat la o clinică superioară. S-a insistat la trei spitale din capitală în fiecare zi. Niciunul nu a aprobat transferul. S-a obținut acceptul unui medic de la spitalul din Craiova, dar aici n-a dorit familia să fie dus tânărul.

Abia marți, un medic de la "Marius Nasta" și-a dat acceptul pentru ca tânărul să fie dus acolo. El a fost pus într-o ambulanță și transportat la București. Acolo îi va fi tratată infecția, urmând ca apoi să reia tratamentul pentru cancerul pulmonar cu care a fost diagnosticat anul trecut.

Vizualizări: 2,310

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: