Eliminaţi de la bac

105 elevi, cei mai mulţi din Bucureşti şi din judeţele Galaţi şi Dolj, au fost eliminaţi din examen, luni, la prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, cea de limba şi literatură română, în urma unor tentative de fraudă, anunţă Ministerul Educaţiei.

Altfel, în urma centralizării datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul de 204.719 de elevi înscrişi la examen, au fost prezenţi 200.079, reprezentând 97,73%. Cei mai mulţi dintre candidaţii absenţi sunt din Bucureşti (540), Galaţi (258) şi Cluj (236).

Marţi, elevii care provin de la şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor susţine proba de limbă maternă.

Miercuri şi vineri sunt programate proba obligatorie a profilului şi cea la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării.

Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică, 4 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, pe segmentul orar 16.00 - 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Soluţionarea acestora este prevăzută în perioada 6-7 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 8 iulie.

Examentul de bacalaureat va fi promovat de candidaţii care au participat la probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, obţin cel puţin nota 5 la fiecare probă scrisă sau practică şi media generală de minimum 6.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: