Studenţii de la UCB luptă împotriva discriminării romilor

Zece copii de etnie romă au încântat privirile celor care au fost în trecere pe centrul Municipiului Târgu Jiu. Aceştia au dansat pe ritmuri ţigăneşti şi în costume pe măsură. Evenimentul face parte dintr-un program mai amplu organizat de către Liga studenţilor împreună cu Asociaţia Licărul Speranţei din Bâlteni.

Proiectul” Şi tu meriţi” are ca temă antidiscriminarea romilor şi includerea lor în societate. Este un program implementat de Agenţia naţională pentru programe comunitare în domeniul educaţiei şi formării profesionale. La acest proiect participă copii romi cu vârste cuprinse între 7 şi 16 ani de la Asociaţia Licărul Speranţei din Bâlteni.

„Liga studenţilor a iniţiat acest proiect, în cadrul Programului Tineret în Acţiune şi aparţine Comisiei Europene. Programul  are ca şi temă anul european al combaterii sărăciei şi excluderii sociale. Ne propunem antidiscriminarea şi includerea socială.  Programul a debutat în data de 26 iunie, am realizat interviuri stradale, am cerut părerile oamenilor despre romi. În 27 iunie am mers la Peşteana la pădure, lângă un lac, tinerii romi au gătit miel la proţap şi noi am făcut mămăligă la ceaun, cu brânză” a spus Ana Vieru, membru Liga Studenţilor UCB

În perioada 2-3 iulie, Liga Studenţilor de la Universitatea Constantin Brâncuşi împreună cu tinerii romi din Asociaţia Licărul Speranţei din Bâlteni, vor face la Rânca, o masă a prieteniei, “precum cea a lui Constantin Brâncuşi”.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: