Reţeta zilei: Paste din Piemonte

ÎŢI TREBUIE:

  • 4 căţei de usturoi
  • 1 cub de delicat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 5 linguri de bulion
  • 3 frunze de busuioc proaspăt
  • 500 g de paste
  • 3 linguriţe sare groasă
  • PREGĂTEŞTI AŞA:

    1.     Se pune apa la fiert cam 15 min cu trei linguriţe de sare groasă, după se adaugă pastele şi se lasă la fiert cam 20 de min.

    2.     Între timp puneţi într-o tigaie două linguri de ulei de măsline împreună cu cubuleţul de delicat şi cinci linguri de bulion, adăugaţi usturoiul tăiat felii micuţe şi lăsaţi-l la prăjit.

    3.     Mai amestecaţi din când în când.

    4.     După circa 5 minute adăugaţi frunzele de busuioc proaspăt şi lăsaţi înca 3 minute.

    5.     Opriţi sosul.

    6.     Scurgeţi pastele şi puneţi-le în farfurii, după care adăugaţi sosul şi parmezanul ras, după preferinţe.

    Vizualizări: 147

    Trimite pe WhatsApp

    Alte articole din :

    Citește și: