Eliminați de la examenul de bacalaureat

Trei candidați au fost eliminați de la bacalaureat din cauza tentativelor de fraudă. Liceenii care susțineau proba la matematică la două licee din Gorj au vrut să treacă examenul prin copiat, așa că vor sta pentru următoarele două sesiuni acasă. Subiectele au fost considerate destul de grele de elevii care nici nu s-au prea omorât cu învățatul pe timpul verii. La această probă s-au înscris peste 2.000 de candidați.

Incidentele au avut loc la Grupul Școlar Turceni, unde au fost eliminați doi candidați din examen, și la Motru, unde un elev a fost prins cu fițuici. ”A avut loc proba obligatorie a profilului. Am organizat examenul la matematică și istorie. Avem 2011 candidați, care au fost evaluați în cele șapte centre de examen. Din păcate sunt și trei candidați care au încercat să fraudeze. Au fost găsiți cu fițuici asupra lor de supraveghetori și au fost eliminați din examen”, spune Ion Ișfan, inspectorul școlar general adjunct al ISJ Gorj. Pentru că au încercat să înșele vigilența supraveghetorilor și să promoveze examenul prin fraudă, cei trei elevi vor sta pentru următoarele două sesiuni de bacalaureat acasă, participarea acestora la probe fiind interzisă.

Subiecte prea grele

Cei care au trecut prin proba de matematică au considerat că subiectele au fost destul de grele. Însă nici nu s-au prezentat la meditațiile gratuite oferite pe timpul vacanței pentru a se pregăti. ”Au fost grele subiectele, dar cât de cât ne-am descurcat. Am susținut proba la matematică. Am fost și în vară, dar am picat. Atunci am primit cam la fiecare materie în jur de nota 4.00. Nu am participat la meditațiile gratuite, însă mă aștept să trec examenul. Nu voi merge la facultate”, spune Elena Văduva din Țicleni.

Unii dintre absolvenți speră să meargă și la facultate, chiar la ASE în București. ”Față de prima sesiune a fost destul de greu. Mă ajut să iau o notă bună. Nu am intrat în prima sesiune, dar acum mă gândesc să merg și la facultate, la un ASE în București...”, spune Dragoș de la Liceul Nr.2. ”Au fost grele subiectele. În prima sesiune am primit nota 4.65. Dacă iau examenul merg și la facultate. Nu am făcut meditații”, a spus un alt elev.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: