Emoții pentru numeroși elevi din Gorj

Aproape 100 de elevi gorjeni au participat luni, 27 mai, la etapa județeană a festivalului-concurs „CDIdei în cărți”, organizat de Casa Corpului Didactic Gorj, iniţiat de Casa Corpului Didactic Sibiu, o competiție înscrisă în Calendarul Activităților Educative Naționale.

Evenimentul s-a desfășurat la complexul Debarcader al Universității „Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu Jiu. Festivalul se desfășoară pe trei categorii de vârstă: clasele III-IV, clasele V-VI, clasele VII- VIII și are trei faze: la nivel de unitate, la nivel județean și la nivel național. La nivelul județului Gorj, 81 de echipaje din 6 unități școlare s-au înscris: Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu” Târgu Jiu, Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” Târgu Jiu, Școala Gimnazială Peșteana-Jiu, Liceul Tehnologic Turceni, Liceul Tehnologic „General Constantin Șandru” Bîlta, Liceul Tehnologic Baia de Fier. Dintre acestea, 32 s-au calificat la faza județeană.

Pentru a participa la concurs, elevii organizați în echipe de câte trei, coordonați de un cadru didactic, au ales o lucrare (roman, nuvelă, poveste, poezie, lucrare documentară ș.a) pe care au citit-o și au realizat următoarele produse: fișa lucrării citite, fișa obiectului reprezentativ ales, obiect reprezentativ/ macheta unei secvențe reprezentative din lucrarea citită. Obiectele au fost realizate în mare parte din materiale reciclabile, fiind relevante pentru lucrarea aleasă.

În cadrul etapei județene, elevii au prezentat obiectul sau macheta în fața colegilor și a unui juriu format din trei comisii coordonate de cadre didactice ale Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu. Echipajele care vor obține premii la faza județeană vor participa la cea națională, care se va desfășura la Sibiu, în data de 7 iunie. Obiectivul general al concursului este dezvoltarea, demonstrarea şi manifestarea competenţelor elevilor în domeniul culturii şi civilizaţiei în activități de educaţie nonformale utilizând eficient resursele structurilor info-documentare din unități de învățământ din cel puțin 25 județe din țară.

Galerie foto



Vizualizări: 1,990

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: