Emoţii pentru sute de salariaţi ai Minprest Serv Rovinari

Peste 500 de angajaţi ai societăţii Minprest Serv Rovinari stau ca pe ghimpi, asta pentru că la mijlocul lunii ianuarie le expiră contractele pe perioadă determinată. Conducerea unităţii anunţă că în prezent sunt analizate evaluările făcute de şefii de sectoare şi că în situaţia în care acestea vor fi negative pentru salariaţii evaluaţi, contractele nu vor mai fi prelungite. Celor cu calificative bune li se vor prelungi contractele de muncă până la sfârşitul lunii mai, spune directorul Gabriel Giorgi.

Contractele pe perioadă determinată ale celor 507 angajaţi ai Minprest Serv au încetat la finele anului trecut, însă conducerea unităţii le-a mai prelungit până în data de 15 ianuarie. Locurile sunt bugetate toate, spun şefii unităţii, însă au precizat că nu toţi salariaţii aflaţi în această situaţie vor fi păstraţi în sistem. Un criteriu important va fi zilele de concediu medical de care au beneficiat în anul precedent. "Buget este, însă va conta foarte mult evaluarea făcută de către şefii de sectoare. Sunt persoane care stau pe aici doar cu numele, de care o să ne despărţim. Sunt persoane care au fost angajate să ne ajute când aveam plecări în concedii fără plată pe timpul verii, i-am angajat prin august şi trei luni au stat în concediu medical. Asta este bătaie de joc. Evaluările sunt acum în analiză. Au fost şi 6-7 persoane care ne-au anunţat că nu vor să li se mai prelungească contractele. Pentru cei pe care îi vom decide să-i păstrăm, contractele vor fi încheiate pe o perioadă scurtă. Din experienţă am constatat că în momentul în care li se prelungeşte contractul pe o perioadă foarte lungă, devin un pic neserioşi. În principiu, se prelungeşte contractul până la sfârşitul lunii mai. De cei care şi-au văzut de treabă, au muncit şi şi-au adus aport la bunul mers al activităţii în interiorul Minprest nu se pune problema să ne despărţim", a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minsprest Serv.

Conducerea unităţii a mai spus că a ales finalul lunii mai ca reper asta pentru că va urma o nouă creştere a salariului minim pe economie şi se va impune o renegociere a tarifelor.

Vizualizări: 214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: