Donație din Franța pentru spitalul din Rovinari

Spitalul din orașul Rovinari va primi donații importante din Franța. Două TIR-uri cu echipamente și mobilier sanitar vor ajunge în Gorj, în câteva zile. În paralel, autoritățile au reluat modernizările în spital și își propun să reabiliteze toate secțiile unității medicale până în această toamnă.

Chiar și în această perioadă, continuă investițiile în spital. Primarul din Rovinari, Robert Filip, a explicat că are în plan să facă sistem de încălzire eficient pe fiecare etaj al spitalului. “Suntem cam la 85-90%. Odată cu pandemia ni s-a interzis să mai lucrăm în spitale. S-au făcut niște circuite speciale pentru persoanele suspecte de Covid 19 și atunci am stopat. Am reluat acum activitatea. O să încercăm să facem încălzire pe fiecare etaj în parte, să putem să avem ceva mai nou, să nu avem pierderi de căldură”, a spus edilul.

În plus, unitatea medicală din Rovinari va primi și un sprijin important de peste hotare în perioada următoare. „Reluăm reabilitarea saloanelor. Acum vom primi o donație foarte mare din Franța. Un tir sau două cu echipamente, paturi cu sisteme automate, saltele, mobilier. Vom continua să fim cu toate lucrările făcute 100% în toamna acestui an”, a declarat Robert Filip, la Accent TV.

Cadrele medicale de la Rovinari au reușit în ultimele luni să se ferească de infectarea cu noul coronavirus, deși mai mulți pacienți au fost diagnosticați aici cu Covid-19 și trimiși la spitalele din Târgu Jiu și Târgu Cărbunești pentru tratament.

Vizualizări: 1,002

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: