Ajutoare de urgenţă pentru opt localităţi din judeţele Dolj, Gorj si Mehedinţi

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului ajutaţi de Jandarmeria Romana au oferit, sambata, pachete cu produse de strictă necesitate familiilor nevoiase din urmatoarele localităţi: Ocolna si Castranova din judetul Dolj, Pinoasa, Calcesti, Vârţ si Ratez din judetul Gorj si Schela Nouă si Fântâna Domneasca din judeţul Mehedinţi.

Au fost împărţite peste 150 de pachete cu alimente de bază si produse de igienă. Ajutorul s-a îndreptat spre persoanele vulnerabile precum cele cu dizabilităţi, bătrânilor singuri, familiilor nevoiase cu multi copii si familiilor unde adulţii si-au pierdut locurile de muncă.

Danut Pruna, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Nationale, a declarat: "Am sprijinit si am adus bucurie in aceste comunităţi! Voluntarii sprijina satul românesc, mediul rural si aduc un mesaj de incurajare, aratand ca nu degeaba aceasta catedrala se numeste Catedrala Naţională. Este o catedrala vie si prezentă simbolic in orice loc al tării. Iar bisericuta de langa Catedrala Nationala este, la fel cum spunea si Prefericitul Patriarh Daniel, o bisericuta pe roti care aduce bucurie în fiecare colţ al ţării. Si aici, in cele trei judete vizitate, am sprijinit cazuri sociale complexe, de la familii monoparentale, bătrânii singuri, la persoane cu dizabilitati si familii cu foarte mulţi copii. Am întâlnit aici familii cu 9, 10 si chiar 11 copii. Este impresionant".


Valoarea aproximativa a unui pachet oferit de voluntari este de 75 de lei. In localitatile din Gorj, voluntarii CMN au fost insotiti de catre mai multi jandarmi impreuna cu locotenent colonel Ivan Alin Constantin, purtator de cuvant al Inspectoratului de jandarmi judetean "Tudor Vladimirescu" din Gorj, care a mentionant: "Initiativa de a participa la aceasta activitate de ajutorare a oamenilor cu nevoi speciale pe care i-am intalnit astazi in periplul nostru impreuna cu voluntarii ne-a bucurat pentru ca ne-a dat prilejul sa cunoastem locuri, oameni speciali, copii, parinti, bunici din satele gorjene si nu numai, care au nevoie de sprijinul aproapelui".

Selectia beneficiarilor Campaniei "Caravana Bucuriei" a fost efectuata, ca de obicei, de catre preotii parohi din localitatile vizitate de catre voluntari. De asemenea, preotii au insotit voluntarii si jandarmii la locuintele oamenilor care au primit ajutoarele.

Vizualizări: 1,055

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: