Asistenta infectată care nu a stat degeaba în spital. "Am trăit un șoc"

O poveste incredibilă de viață vine din municipiul Motru, unde o asistentă care a fost infectată cu Covid 19 nu a putut sta departe de pacienți nici după ce a fost internată în spital. Aflată într-un salon din Târgu-Cărbunești, pentru că nu avea simptome grave, ea le dădea o mână de ajutor bolnavilor internați acolo, infectați și ei cu noul coronavirus.

Liliana Semenescu a fost singurul cadru medical din Motru care s-a infectat, în ciuda măsurilor de precauție pe care le-a luat continuu. Vestea care i-a prăbușit toată lumea a venit la miezul nopții în urmă cu o lună. A fost infectată cu Covid 19 și a fost imediat izolată, apoi internată în spitaul din Târgu-Cărbunești.

Avea simptome ușoare. Și familia ei a fost izolată la domiciliu pentru două săptămâni. „S-a prăbușit totul, totul pentru mine. Am trăit un șoc. S-a dat peste cap absolut tot graficul, i-au izolat și pe ei. Din zece oameni, să izolezi jumătate, cu familiile lor, cine mai lucrează? Nu am putut să steau degeaba. Nu stăteam, nu stăteam pentru că îmi părea rău de fetele noastre de la Cărbuneşti. Am stat acolo cu o doamnă care îşi lăsase fetiţele singure acasă şi le ducea Primăria de mâncare. Nu vă spun câte lacrimi. Bătrânelul cu nepoţica. Multe poveşti, multe pe care le-am descoperit în spital și nu puteam să stau indiferentă. Îi ajutam și pe oameni, și pe pacienți. Le mai puneam o perfuzie, le dădeam medicamente. Aveam masca și în pijamale. Așa mă duceam la ei”, a mărturisit femeia.

Toți pacienții o cunoșteau de la Motru. Pe mulți dintre ei, chiar ea îi internase în spital. Și a avut grijă de ei chiar și din postura de pacient. „Nu li se părea prea ciudat oamenilor pentru că îi cunoșteam pe aproape toți, pentru că am fost toți din zona Motru. Au fost trei săptămâni grele, foarte grele. Mă simțeam inutilă închisă acolo. Voiam să ajut, să plec din spital și să ajut oamenii. Medicamentația este agresivă, o simțeam. Credeți că le-am spus cât de rău mă simt? Și acasă am venit amețită, sfârșită, prăbușită. Și după ce m-am vindecat și am fost externată, nu am ieșit deloc din casă. Am impresia că deranjez, că se uită lumea la mine, că mă ocolesc oamenii că aș putea să-i infectez chiar dacă eu m-am vindecat, m-am negativat. Este foarte greu și după această perioadă”, a mai spus asistenta medicală.

De la începutul acestei săptămâni, Liliana s-a întors la Spitalul Municipal Motru, în prima linie. Lucrează în Urgențe de peste 30 de ani și mărturisește că nu se sperie nici de Covid 19 și nici de alt virus și este conștientă că menirea ei este doar să facă oamenii bine.

Vizualizări: 14,400

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: