Energia a pierdut la Piteşti

Debutul celor de la Energia Rovinari nu a fost cel aşteptat de antrenorul Theo Evans.  Baschetbaliştii gorjeni au pierdut aseară meciul din prima etapă a turului cu BC Argeş Piteşti dar nu fără să fi luptat până la finalul partidei. Scorul final a fost 83-78 pentru gazde dar gorjenii au reuşit să câştige două dintre sferturi însă fără efect în ceea ce priveşte scorul total. Antrenorul Theo Evans a apreciat după meci ambiţia dar şi jocul mult mai bun al echipei sale precum şi debutul noului venit Islam Şenai.

Piteştenii sunt una dintre echipele bune ale diviziei A, lucru recunoscut şi de conducerea celor de la Energia dar şi de antrenorul Theo Evans care recunoaşte că a întărit adversarul după ce a pierdut doi jucători de valoare, aceştia alegând formaţia argeşeană. Convins că poate totuşi câştiga la Piteşti, Evans a avut o mare decepţie, având la un moment dat meciul în mână şi fiind aproape de victorie.

Scor final 83-78

Scorul final a fost de 83-78, pe sferturi 18-14, 18-20, 27-19, 20-25, echipa lui Evans reuşind să îşi adjudece două dintre acestea. De fapt, ambele echipe au mers cap la cap în primele trei sferturi, scorul fiind destul de apropiat dar la finalul sfertului trei s-a produs ruptura şi piteştenii au luat un avantaj după care în sfertul patru au jucat la lovituri libere. Scorul era 79-75 când mai erau de jucat 13 secunde, 81-77 la zece secunde şi 83-78 în ultima secundă de joc. Griffin a punctat de 18 ori la acest meci, Tyner de 17, Barber de 14, Troupe de 13 ori celelalte puncte fiind reuşite de Apostol 6, Cole 6, Amarghioalei 2 şi  Isleam 2.

Aproape de victorie

După meci, antrenorul târgujienilor era dezamăgit de faptul că echipa sa a fost aproape de o victorie, mai ales că a practicat un joc bun, dar a pierdut în ultimele secunde: „Am fost foarte aproape de data asta de victorie şi chiar am jucat bine. Am ţinut aproape tot jocul de adversar dar din păcate ne-au învins la final. Băieţii au fost cu totul altfel montaţi, au vrut să ofere o surpriză, dar cred că şi neşansa a fost de partea noastră.”

Evans a apreciat că la acest meci s-a mizat foarte mult pe apărare şi de aceea s-au încercat aruncările de la distanţă. „De fapt, aşa s-a şi jucat meciul, gazdele de la Piteşti au câştigat pe final cu nişte aruncări de trei  puncte care le-au intrat de fiecare dată, e adevărat şi cu ceva şansă.”

Evans şi-a lăudat totuşi elevii chiar dacă au pierdut la limită, apreciind că acest meci nu se poate compara cu cel din Cupă, de la Târgu Jiu,  pentru că s-a văzut o altă atitudine la jucătorii săi dar şi o altă evoluţie mult mai bună. „Jocul s-a mai îmbunătăţit, mai ales apărarea, dar e adevărat că mai trebuie să mai lucrăm la contraatac şi atac poziţional” a mai precizat Evans după încheierea partidei.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: