Energia a reuşit la Iaşi ce nu a putut la Târgu-Jiu

Baschetbaliştii au produs şi ei o surpriză plăcută după ce handbalul a înviat cu o săptămână înainte de Paşti. Energia Rovinari a obţinut două victorii în confruntările de la Iaşi din playout şi a încheiat disputa cu fruntea sus. După ce şi-au supărat fanii pierzând primul joc acasă, gorjenii lui Nikolic s-au ambiţionat să se împace cu aceştia de sărbători şi le-au făcut cadou două victorii la Iaşi.

În primul meci de luni seara de la Iaşi Energia s-a impus cu  93 la 79 iar aseară elevii lui Nikolic au făcut 3-1 în confruntările cu Poli după ce s-au impus cu 99 la 72.  Ieşenii s-au văzut cu o primă victorie la Târgu-Jiu şi au prins curaj. Au ameninţat că la ei acasă Energia nu-şi va face jocul, antrenorul Muscalu lăsând să se înţeleagă că va avea grijă ca arbitrajul de acasă să le fie lor favorabil.

S-au răzbunat din primul meci

Declaraţiile de război făcute la Târgu-Jiu n-au mai avut acoperire şi pe teren însă şi ambele meciuri s-au încheiat cu victoria oaspeţilor care vin azi acasă triumfători. Nikolic şi echipa sa au spălat astfel ruşinea eşecului de la primul meci din playout, optimismul antrenorului dinaintea jocurilor de la Iaşi dovedind că acesta cunoştea bine adversarul şi ştia că eşecul echipei sale acasă a fost doar un accident. Ambele partide de la Iaşi au fost un galop de sănătate pentru cei de la Energia care n-a mai ţinut cont de faptul că joacă în deplasare şi s-a impus clar în ambele partide. Primul meci a revenit oaspeţilor, scor 79 la 93, Energia câştigând trei din cele patru sferturi18-31, 20-23, 24-20, 17-19 şi impunându-se la 14 puncte diferenţă. Interesant e faptul că acest rezultat s-a obţinut fără principalul marcator de până acum, Louis Darby, acesta  fiind accidentat. Cele mai multe puncte le-a realizat în lipsa acestuia fiul tehnicianului Nikolic cu 20 de puncte, urmat de Troupe cu 18 puncte.

Victorie clară

Aseară, la Iaşi tot o echipă a fost pe teren, Energia. Scorul final arătat de tabelă a fost 72 la 99, victoria gorjenilor la 27 de puncte diferenţă fiind mai clară şi stabilind rezultatul final al confruntărilor din acest playout. Energia a jucat perfect în primele trei sferturi pe care le-a şi câştigat, scor 16-29, 11-25, 21-27, şi a pierdut doar ultimul sfert ce a revenit gazdelor cu  24 la 18. Cel mai bun marcator a fost de această dată Mocanu cu 26 de puncte urmat de Troupe cu 24 de puncte. Interesantă a fost şi prima echipă trimisă pe teren cu Bratiloveanu, Oliuc, Alionescu, Stroescu şi Nikolic, antrenorul folosind toţi jucătorii disponibili la meciurile de la Iaşi. „Am obţinut o victorie clară şi meritată. De data aceasta nu le-am mai dat posibilitatea celor de la Iaşi să-şi facă jocul cum vor ei şi am avut o apărare mult mai bună decât ceea ce s-a văzut la Târgu-Jiu”, a spus Nikolic care consideră că apărarea a fost cheia celor două victorii. Acesta a remarcat jocul echipei dar şi aportul lui Bigus, Troupe şi Nikolic la obţinerea victoriilor.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: