Energia, eşec la limită la Mediaş

Echipa de baschet Energia Rovinari a debutat oficial în noul sezon în Cupa României pe terenul celor de la Gaz Metan Mediaş. Speranţele erau mici la acest meci din cauza formei slabe a echipei din amicale, dar gorjenii s-au ţinut bine la Mediaş. Ba chiar cu un pic de noroc puteau pleca cu o victorie de aur pentru manşa retur. Energia a pierdut la limită, 84-85, dar are acum şanse importante la calificare. „A fost un meci dificil. Am început bine dar nu am jucat deloc constant. Am avut 10 puncte avantaj însă în final am avut mari probleme în apărare. Energia a înscris multe coșuri ușoare, de 7-8 ori iar noi nu ne-am înțeles pe teren. În atac nu a fost atât de rău dar trebuie să lucrăm la apărare. Nu sunt prea fericit după acest joc dar a fost doar prima parte, o să jucăm returul la ei”, a declarat jucătorul gazdelor, Bogavac. „Este o şansă foarte mare, am pierdut la un punct. Puteam câştiga meciul, putea să fie şi mai rău. A fost un joc bun al echipei dat fiind faptul că a fost şi primul meci oficial. Sunt fluctuaţii, echipa nu a ajuns la potenţial maxim, sunt mulţi jucători noi. O să intre la joc şi pivotul (n.r. Reinke), e normal ca relaţiile de joc să nu fie bune. Se vede că echipa îşi intră în ritm”, a spus şi preşedintele Energiei, Laurenţiu Răuţ. Returul cu Mediaş se joacă duminică seara de la ora 20:30 la Târgu Jiu.

„Mediaş este o echipă puternică, şansele sunt egale. Echipele care vin la Târgu-Jiu au probleme, mai ales că avem un public senzaţional. Sper ca publicul să fie al 6-lea jucător şi să ne calificăm.”  Laurenţiu Răuţ

Gaz Metan Mediaș – Energia Rovinari 85-84 (22-15, 21-26, 21-22, 21-21)

Gaz: Mandache (15), Dumitru (6), Shiloh (21), Dumitrescu (3), Kemp (9), Tsiaras (4), Solopa, Marojevic (6), Funar, Koch (2), Bogavac (19). Antrenor: Marcel Țenter.

Energia: Watson (8 puncte), Troupe (19), Gliga, Darby (12), Roșu, Kakaroudis (12), Vlaicu (2), Djapa (23), Alionescu, Karpelesz (7), Aktaș (1). Antrenor: Florin Nini.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: