Energia porneşte favorită la Braşov

Energia joacă sâmbătă în deplasare la CSU Braşov în cea de-a 24-a etapă a acestui sezon. Pentru prima dată gorjenii pot spune că vor avea un meci mai simplu deoarece joacă cu ultima clasată şi şansele de a pierde sunt minime. Braşovenii sunt deja retrogradaţi ocupând ultima poziţie în clasamentul diviziei A iar Energia speră în continuare la un loc de play-off şi nu are voie să facă paşi greşiţi cu echipele la care toată lumea câştigă.

Cu toate că adversarul nu e unul care să poată pune mari probleme, antrenorul gorjenilor a pregătit meciul bine şi spune că va avea grijă chiar dacă echipa sa porneşte cu prima şansă la victorie. „Nu o să fie un meci destul de uşor. Ei acasă au făcut meciuri bune dar în deplasare sunt zdrobiţi. Au mâncat bătaie acasă de la Steaua, la 5 puncte, sau de la Asesoft, la 8 puncte deci nu putem spune că joacă foarte rău. O să fie un meci destul de dificil pentru noi”, a concluzionat Evans analizând jocurile celor de la Braşov.

În acelaşi timp tehnicianul Energiei recunoaşte că meciul e deja calculat la cele câştigate în retur pentru că Energia nu îşi mai permite să piardă astfel de partide: „Am câştigat la Steaua, o putem face şi la Braşov. Tot timpul am avut ceva probleme cu arbitrii, am auzit că la Braşov  sunt ceva probleme de acest gen dar eu sper să nu ne afecteze jocul şi să câştigăm. Meciul cu Braşovul trebuie câştigat”.  Deja gorjenii fac calcule pentru finalul sezonului regulat iar Energia, cu  15 victorii în total are şanse să ajungă în play-off dar depinde totuşi şi de alte rezultate. Gorjenii ar mai avea nevoie teoretic de încă o victorie în deplasare dar şi de toate meciurile de pe teren propriu câştigate pentru a fi la final de retur între primele opt clasate. Iar Evans îşi încurajează elevii la fiecare meci spunând că au şanse de a se impune la orice partidă pe care o susţin în deplasare.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: