Eroii Revoluţiei, comemoraţi cu Ursul şi Capra

Liderii organizaţiei judeţene Gorj a Partidului Democrat Liberal îşi exprimă indignarea faţă de modul în care autorităţile judeţene au înţeles să comemoreze eroii Revoluţiei din 1989.

Manifestările organizate în Piaţa Prefecturii nu au avut nicio legătură cu solemnitatea momentului.  Nu poţi omagia şi nu poţi cinsti morţii, jucând „Capra”, în Piaţa Prefecturii.

Cum de la nicio manifestare publică din Gorj nu lipseşte Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului” şi de această dată, mai-marii judeţului Gorj au considerat de cuviinţă să aducă un omagiu eroilor Revoluţiei, prin spectacol. Astfel, la comemorarea eroilor Revoluţiei, s-au prezentat obiceiuri de Crăciun, ca Ursul, Capra, etc., datini care nu au nicio legătură cu  respectul, pioşenia şi omagiul adus unor oameni care s-au jertfit pentru libertatea acestui popor şi pentru democraţie, un principiu la care, de altfel, reprezentanţii uniunii aflată la guvernare  atentează zilnic.

 Pentru că reprezentanţii USL şi-au pierdut simţul penibilului atât în ceea ce priveşte declaraţiile politice, cât şi în ieşirile publice, ţinem să le reamintim că potrivit evidențelor, întocmite de  Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, instituție aflată în subordinea Guvernului României, numărul total al celor decedați prin împușcare pe durata revoluției din decembrie 1989 a fost de 1142, al răniților de 3138, iar al celor reținuți se ridica la 760. Au fost înregistrați nu mai puțin de 748 de copii, urmași de eroi-martiri. Cifrele menționate fac referire doar la victimele care au fost declarate, înregistrate și verificate conform Legii recunoștinței față de eroii-martiri și luptătorii care au contribuit la victoria revoluției.

Ca atare, atragem atenţia autorităţilor judeţene că aceste cifre nu reprezintă doar o statistică, iar memoria eroilor Revoluţiei ar trebui tratată cu respectul cuvenit.

Departamentul Comunicare al PDL Gorj,

Denisa ŞUŢĂ

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: