Eroul din Cărbuneşti: „Mi-a zis, plângând, să-i salvez fetiţa”

Un tânăr de 35 de ani a devenit erou pentru o familie din Târgu Cărbuneşti. Bogdan Mezdrea şi-a riscat viaţa pentru a salva din incendiu o fetiţă de aproape cinci ani şi pe bunicul ei. Pentru fapta sa, primăria are de gând să-i ofere titlul de cetăţean de onoare al oraşului Târgu Cărbuneşti.

Este vorba de incendiul de acum câteva zile, care a avut loc la un bloc de locuințe. Bunicul a coborât cu fetița în brațe de la etajul 4, dar din cauza fumului gros a nimerit chiar în apartamentul de la etajul 1 care ardea mocnit. 

Bogdan Mezdrea nu locuieşte în zonă. Din întâmplare, a trecut pe acolo vineri, la ora zece seara, după ce a luat foc un apartament la etajul 1. Era cu familia. S-a oprit să vadă ce se întâmplă şi o femeie i-a cerut ajutorul în lacrimi. „Mi-a zis, plângând, să-i salvez fetiţa, că moare fetiţa ei. Nu m-am mai gândit la nimic atunci. Pur şi simplu, am luat-o la fugă pe scări şi am început să o caut. Nu se auzea niciun zgomot, nu am ştiut încotro să merg. Am intrat în apartamentul care a luat foc, era fum puternic, dens, nu vedeai nimic în faţă. Am deschis uşa şi am intrat pe burtă. Jos, am găsit fata. Apoi, mi-au căzut ochelarii. Când am pus mâna să pipăi să-i caut, am dat de un picior. Am fost sigur că mai e cineva şi l-am găsit şi pe bunicul fetei”, povesteşte tânărul Bogdan.

 Îngerul păzitor

Atât fata, cât şi bunicul ei au ajuns la spital, intoxicaţi. Medicii au reuşit să-i stabilizeze. Fata a fost externată chiar la începutul acestei săptămâni. „După ce am dat fata din mână în mână celor care veniseră pe scări, l-am scos şi pe bărbat. Era inconştient. Şi-a mai revenit când au ajuns medicii. Fata am crezut că e moartă. Ea nu mişca, nu respira”, a mai mărturisit salvatorul.

Acum, pentru fetiţă, Bogdan a devenit înger păzitor. „Nu ştim cum să-i mai mulţumim. Nimeni nu a avut curaj să intre în casă chiar dacă erau foarte mulţi oameni în stradă. Toată lumea s-a speriat şi toţi s-au salvat pe ei. Eu strigam după ajutor şi nu mă auzea nimeni. Norocul nostru cel mai mare cu el că a intrat acolo fără frică şi i-a găsit pe amândoi. I-am spus fetiţei că Bogdan este acum îngerul ei păzitor”, a spus Adela, mama fetiţei.

Bogdan are 35 de ani şi doi băieţi acasă. Lucrează ca inginer în cadrul Consiliului Judeţean Gorj.

 CETĂŢEAN DE ONOARE

Eroul de la Târgu Cărbunești va fi făcut cetăţean de onoare al orașului. „Suntem mândri de curajul de care a dat dovadă concetăţeanul nostru. Având în vedere că şi el, la rândul lui, este tată, iată că şi-a riscat viaţa şi a reuşit să-i salveze pe cei doi. L-am felicitat şi i-am mulţumit pentru gestul lui. În urma acestui eveniment ne putem gândi să-i oferim titlul de cetăţean de onoare”, a declarat primarul oraşului Târgu Cărbuneşti, Dănuţ Birău.

Vizualizări: 9,036

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: