Eşec la Piteşti, de azi la Timişoara

Una calda, alta rece in amicalele Energiei. Dupa o victorie si o infrangere in duelurile cu Craiova, trupa de baschet a lui Nikolic a pierdut si la Pitesti in ultimul joc disputat. „Arbitrii au fost catastrofe, ne-au mancat cel putin 10 puncte! Echipa o sa arate mai bine la startul sezonului”, spune Nikolic. Energia joaca astăzi si sambata doua amicale la Timisoara.

Energia a schimbat mulţi jucători în pauza de vară şi asta se vede. Noile achiziţii, Fields, Giles, Guţoaia sau Kabengele au nevoie de timp pentru a forma o echipă. Rezultatele din amicale nu au fost grozave până acum.

Nikolic: „Nu-mi fac probleme !”

Energia a câştigat doar cu CSM Bucureşti şi la Craiova în amicale. În ultimul test a cedat la Piteşti cu 66 la 73 în faţa unei echipe însă care după spusele lui Nikolic „va prinde sigur play-offul”. Antrenorul sârb dă vina şi pe arbitrii pentru eşec. „Arbitrajul a fost catastrofal. Cel puţin 10 puncte ne-au mâncat arbitrii. Cât timp am fost în avantaj au oprit timpul, când a trecut Piteştiul în avantaj au lăsat timpul să curgă”, spune Nikolic care e convins că problemele din apărarea echipei vor fi repede reglate. „Nu-mi fac probleme cu apărarea. Sezonul trecut aveam doi jucători care ştiau să se apere, Darby şi Stefan. Unul a plecat, altul a rămas. Îmi fac probleme în privinţa ofensivei pentru că jucătorii nu se simt pe teren. Gilles a jucat 17 minute la Piteşti şi nu a marcat nici un punct, a jucat cu frică să nu rateze. S-a temut că nu mai primeşte pase dacă nu marchează, că va fi scos din joc”, încheie antrenorul. Energia debutează în noul sezon vinerea viitoare în Cupă cu Asesoft Ploieşti dar până atunci mai îşi încearcă norocul la un turneu amical la Timişoara. Gorjenii joacă astăzi de la ora 19 cu echipa gazdă şi, în funcţie de rezultat, vor juca sâmbătă într-una din finale, fie cu CSU Sibiu, fie cu sârbii de la Novi Sad.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: