Este lege. Elevii vor avea mai puţine teme pentru acasă!

Elevii de gimnaziu sau liceu nu vor mai fi împovăraţi cu teme pentru acasă. Ministrul Educaţiei a semnat miercuri un ordin care prevede că timpul alocat de copii pentru teme nu poate depăşi două ore pentru toate disciplinele. În timpul vacanţelor, profesorii nu le vor da deloc de lucru elevilor.

Potrivit ministrului se ajunsese chiar ca un elev să aloce școlii echivalentul unui program obișnuit de lucru al unui adult. De acum înainte însă temele elevilor nu pot depăși două ore maxim pentru toate materiile. La clasa pregătitoare nu se dau teme, la învăţământul primar timpul total alocat temei obligatorii va fi de maximum o oră, mai prevede noul ordin al ministrului. ”De joi, așa cum rezultă din ordinul ministrului, timpul alocat temelor zilnice este bine gestionat și delimitat. Și până acum, învățătorul și profesorii erau persoanele care știau care este volumul de muncă pe care îl poate desfăşura un elev în funcție de nivelul de vârstă”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.
Reprezentanţii Inspectoratului Școlar Judeţean Gorj spun că de azi înainte profesorii vor trebui să-și dea silința să le explice mai bine copiilor astfel încât ei să înţeleagă disciplinele din clasă. Vacanţele vor fi doar pentru odihnă, mai spun reprezentanţii ISJ Gorj. ”De acum înainte trebuie să le asigurăm elevilor noştri condiţiile optime pentru ca ei să înveţe, toate cunoştinţele să le fie explicate în clasă şi toate deprinderile să fie formate în timpul orelor de curs, iar în vacanţe elevii să se odihnească, să fie pregătiţi pentru o activitate intelectuală intensă”, a mai spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. Ministrul Educaţiei a explicat că prin acest ordin se doreşte să fie preîntâmpinate "abuzurile şcolii faţă de timpul liber al elevului". De asemenea, se va face o diferenţiere între teme obligatorii, suplimentare şi proiecte sau rezumate. Documentul mai stabileşte că este interzisă utilizarea temei ca instrument de pedeapsă.

Vizualizări: 613

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: