Fără bani pentru profesori. Ce spun primarii!

Salarii cu întârziere pentru dascălii din Gorj. Primăriile nu au primit la timp rectificarea bugetară, astfel că profesorii o să-și ia banii cu câteva zile de întârziere. Cele mai multe unități administrative și-au programat ședințele de Consiliu Local joi, urmând ca banii să le intre abia apoi în conturi.

Rectificarea bugetară a guvernului a sosit anul acesta extrem de târziu, astfel că primăriile sunt în imposibilitatea de a plăti la timp salariile profesorilor. La Târgu Jiu, de exemplu, abia joi s-a convocat ședință extraordinară urmând ca salariile să fie plătite cel târziu săptămâna viitoare. ”Este adevărat, avem la dispoziție 72 de ore, conform legii nu avem voie să convocăm ședință extraordinară decât într-un termen de 72 de ore, am convocat imediat Consiliul Local, joi, 8 decembrie, unde vom purta discuții vizavi de aceste lucruri”, a spus Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.
Reprezentanții Direcției Finanțelor Publice Gorj spun că ei au trimis deja deciziile cu cât are fiecare primărie de încasat și așteaptă acum ca unitățile administrativ teritoriale să-și rectifice și ele bugetul. ”Noi am dat deciziile încă de pe data de 6 decembrie și ei trebuie să urmeze procedura, în perioada următoare trebuie să rectifice bugetul și după aceea o să primească banii. Noi ne-am făcut treaba, așteptăm să-și facă și ei această rectificare. Noi am făcut ce trebuia să facem”, a spus Marin Ciumag, directorul Direcției de Finanțe Publice Gorj.

Probleme majore la comune
În majoritatea comunelor primarii au convocat deja ședințele extraordinare de Consiliu Local și spun că profesorii își vor primi banii săptămâna viitoare dacă nu chiar vineri. La Roșia de Amaradia, de exemplu, sunt restanțe de aproape patru luni la plata asistenților persoanelor cu handicap. ”Nu avem banii în conturi și am însoțitorii persoanelor cu handicap de trei luni neplătiți, decembrie este a patra lună. Ieri dimineață ne-a venit adresa de la Finanțe cu plățile doar pe trei luni și acum fac demersuri să nu rămână așa, să ne dea și pentru a patra lună că altfel rămânem restanță o lună. De la Finanțe am primit 130.000 de lei. Eu am convocat pentru azi ședință extraordinară de Consiliu Local să nu mai pierdem timpul, la mine e bine că au zi de salariu după 13 decembrie dar alte primării au pe 8, 9, 10 ale lunii”, a spus Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia.

Vizualizări: 2,656

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: