Impune taxă pe drumurile comunale pentru utilajele CEO

Dumitru Vulpe, primarul de la Câlnic, este decis să impună o taxă specială pentru utilajele Complexului Energetic Oltenia, care tranzitează comuna. Asta după ce directorul Carierei Tismana, Nicolae Cilibiu, a refuzat să-i dea cota de cărbune. Potrivit primarului Dumitru Vulpe, cărbunele urma să fie folosit pentru încălzirea unităţilor şcolare unde învaţă copiii minerilor care locuiesc în Câlnic. Edilul local este supărat şi din cauză că, în ultimii ani, conducerea Carierei Tismana nu a mai contribuit la reabilitarea drumurilor distruse de utilajele CEO.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia va fi nevoită să plătească o taxă specială pentru tranzitarea drumurilor comunale din Câlnic. La începutul anului viitor, Consiliul Local va aproba o hotărâre prin care se va impune o taxă pentru utilajele de tonaj greu care tranzitează comuna. Măsura vizează utilajele care aparţin Carierelor Tismana I şi Tismana II, cariere ce îşi desfăşoară activitatea pe raza comunei.
Primarul Dumitru Vulpe spune că s-a hotărât să impună o taxă specială, după ce conducerea Carierei Tismana a refuzat să-i pună la dispoziţie cota de cărbune. Până anul trecut, Primăria Câlnic a beneficiat de cărbune de la unităţile miniere, cărbune pe care l-a folosit la încălzirea unităţilor şcolare de pe raza comunei. „Noi am solicitat circa 40 de tone de cărbune pentru toate şcolile de pe raza comunei. Ca în anii trecuţi, cărbunele urma să folosit pentru a încălzi unităţile de învăţământ unde învaţă şi copiii şi nepoţii minerilor, dat fiind faptul că foarte mulţi localnici lucrează în minerit. Nici până-n acest moment nu am primit cota de cărbune. Ba mai mult, domnul Cilibiu m-a trimis să achit mai întâi de la casierie”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.
Edilul local este supărat şi din cauză că, de ani buni, Complexul Energetic Oltenia nu a mai contribuit la reabilitarea drumurilor comunale. „Începând de anul viitor, voi impune şi eu o taxă specială pe drumurile comunale pentru că utilajele CEO tranzitează drumurile noastre ca să ajungă la carieră. Voi trimite şi eu conducerea Carierei Tismana la casieria Primăriei Câlnic ca să achite taxa, iar apoi să treacă cu maşinile prin comună”, spune Vulpe. Edilul local spune că, odată cu venirea lui Nicolae Cilibiu la conducerea Carierei Tismana, CEO nu i-a mai sprijinit cu absolut nimic. „Ne-au distrus drumurile, dar n-au pus o lopată de balast în gropi, de când a venit domnul Cilibiu la conducerea Carierei Tismana. Până atunci nu s-a întâmplat aşa ceva, să nu fim sprijiniţi absolut deloc de către minerit”, a precizat primarul Vulpe.
SIMILAR
În aceeaşi situaţie se află mai multe primării din Gorj, iar Complexul Energetic Oltenia ar putea plăti bani grei pentru tranzitarea drumurilor comunale, în condiţiile în care şi alte consilii locale vor adopta hotărâri privind impunerea unei taxe speciale pentru utilajele CEO. Luna trecută, Ion Popescu, primarul comunei Drăguţeşti, spunea că le va cere copiilor să vină cu câte o plasă de cărbune la şcoală, dat fiind faptul că utilajele CEO excavează chiar în spatele caselor.

Vizualizări: 1,844

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: