Este Sfântul Gheorghe! Peste 18 mii de gorjeni sărbătoriţi astăzi

Un număr de 18.492 gorjeni poartă numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, potrivit Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Gorj. Cei mai mulţi dintre cei care îşi sărbătoresc onomastica sunt bărbaţi şi poartă numele de Gheorghe, George, Gheorghiţă sau Ghiţă, circa 13 mii. Printre sărbătoriţii de astăzi se numără şi câţiva primari.

Conform Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Gorj, 11.620 de gorjeni poartă numele de Gheorghe. Lor li se adaugă cei numiţi George- 1229, Gheorghiţă-174. Cei mai puţini dintre sărbătoriţi poartă numele de Ghiţă-14. Cele mai multe femei care au onomastica la sărbătoarea amintită poartă numele de Georgiana- 2735, urmate de cele strigate Georgeta- 1400, Gheorghiţa-1073, Geta-139 şi Ghiorghiţa-108.

Printre cei care îşi serbează onomastica astăzi se numără şi primarul din Bîlteni, Gheorghe Păsărin. “Prima parte a zilei o să o petrec la serviciu, după care o să o petrec acasă, cu familia. Cu ai casei, mai ales că sărbătoarea vine imediat după Paşti”,  a spus primarul.

Şi şeful administraţiei locale din Bolboşi este unul dintre sărbătoriţii de astăzi. “Ziua numelui o voi petrece la serviciu. Seara o voi serba. Este şi hramul satului Bălăceşti, unde locuiesc, vom avea şi horă. Poate o să particip, în funcţie cum voi sta cu invitaţii”, a spus Gheorghe Bilea, primarul comunei Bolboşi.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: