Eşti OMV cu mine, sunt interlop cu tine

Cum treci codri de aramă pe şosele pline de gropi, de departe vezi venind spre tine ceva verde. Verdele te fugăreşte, se apropie de tine încet-încet până te înhaţă, de undeva din dreapta, de pe marginea drumului european. Verdele este firma unei benzinării. OMV, nu Mall. OMV-ul din Slatina, simbol al capitalismului decadent situat fix vizavi de mai bătrânul combinat ALRO.

În OMV-ul de la Slatina se petrec lucruri ciudate. În urmă cu câteva luni l-am văzut pe Bercea Mondialul fumând, la o masă din benzinărie, de aia de nefumători. Fuma cu dispreţ faţă de lume şi lege şi discuta cu alţi domni cu profile la fel de distinse. Bercii vin şi pleacă însă. Bercea Mondialul a fost ridicat din micul său ecosistem, dar restul faunei a rămas acolo. Apără OMV-ul de la Slatina şi dreptul lor de a fuma într-un spaţiu unde acest lucru e total interzis. O fi ceva în rutina infracţiunilor serioase care face dintr-o încălcare minoră a unui regulament o chestiune atât de excitantă. O fi ceva din intimitatea mascată de fluxul masiv de clienţi care face din PECO un loc perfect pentru tratarea unor probleme cu parfum de Eau de Ilicit. Poate chiar de asta fumează, ca să creeze în jurul lor un halou protector de pereţii căruia sunetele să se lovească şi să pice jos, ca proastele.

Toate astea sunt doar supoziţii. De fapt, există un singur adevăr despre OMV-ul de la Slatina: este suprapopulat cu interlopi pentru că este un local de super-fiţe. Gândiţi-vă numai la preţul unui litru de benzină!

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: