Etăgan: FNME are preşedinte, Ruşeţ rămâne o tânără speranţă

Schimb de replici acide între liderii Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME). Prim-vicepreşedintele Ion Ruşeţ a declarat la o emisiune la un post local de televiziune că la alegerile din 2015, doi dintre liderii federaţiei, Gheorghe Etăgan şi Viorel Temelescu, nu vor mai candida pentru un nou mandat. Declaraţia l-a surprins pe Gheorghe Etăgan, care i-a transmis acestuia să nu mai vorbească în locul lui! În plus, Etăgan afirmă că va candida şi-l avertizează pe Ruşeţ că postul de preşedinte este ocupat.

Declaraţie surprinzătoare a sindicalistului Ion Ruşeţ, care pune în situaţii delicate colegii din federaţie. La TV Sud, Ruşeţ a declarat că în 2015, când vor fi alegeri la FNME, Gheorghe Etăgan şi Viorel Temelescu nu vor mai candida.

Declaraţia l-a supărat rău pe secretarul general Gheorghe Etăgan. „Domnul Ruşeţ îşi dă prea mult cu părerea. Mai am mulţi ani de muncit. Sunt tânăr şi mai am mult de muncă“, a spus Etăgan. Întrebat ce crede despre declaraţiile lui Ion Fugaru, potrivit cărora Ruşeţ i-ar vrea locul lui Condescu, Etăgan a spus că cei doi îşi plătesc „poliţe politice“ şi atât.

Dar, secretarul general a menţionat că poziţia de preşedinte a FNME este ocupată de Marin Condescu. „Domnul Ruşeţ rămâne o tânără speranţă a noastră, dar funcţia de preşedinte este ocupată. Eu îl susţin pe domnul Ruşeţ pentru funcţia de prim-vicepreşedinte. Este devreme pentru astfel de discuţii, dar dacă domnul Ruşeţ vrea să candideze poate să o facă. Am candidat şi eu o dată împotriva lui Condescu“, a declarat Etăgan.

Ruşeţ: Nu sunt omul din umbră în mişcarea sindicală

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) a declarat la o emisiune TV că nu este omul din umbră în mişcarea sindicală, precizarea fiind făcută în contextul în care asupra sa planează acuzaţia că are un plan pentru a pune mâna pe prima poziţie din sindicat. Cel care a declarat public acest lucru este fostul său coleg de partid Ion Fugaru.

Ion Ruşeţ afirmă că în acest moment el reprezintă poziţia a doua în federaţie, după Condescu. Tot Ruşeţ mai spune că în luna mai 2015 vor fi alegeri pentru toate funcţiile în FNME. „În mai 2015 vor fi alegeri pentru toate funcţiile. Vedem ce va fi până atunci. Vreau să spun că există coeziune în cadrul Biroului Executiv. Nu sunt omul din umbră din mişcarea sindicală, dacă aş fi din umbră nu aş fi venit la această emisiune, nici la alte emisiuni. Domnul Marin Condescu este preşedintele Federaţiei, este prima poziţie ca reprezentare în relaţia cu Guvernul, cu premierul, cu ministrul de resort, cu alte instituţii ale statului, eu sunt poziţia a doua“, a declarat Ruşeţ la TV Sud.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: