Evans e sceptic în privinţa debutului

Baschetbaliştii de la Energia Rovinari debutează mâine în noul sezon cu un meci în deplasare cu BC Argeş Piteşti. Gorjenii au pierdut şi în urmă cu un an la Piteşti şi nu speră acum la mai mult deoarece echipa gazdă s-a întărit chiar cu jucători de la Târgu Jiu, doi dintre americanii care au evoluat la Energia ajungând între timp la argeşeni.

Meciul este programat miercuri seara de la ora 18:00 în sala Sporturilor din Piteşti. Antrenorul Theo Evans recunoaşte că nu a luat în calcul la victorii meciurtile din deplasare, obiectivul său fiind ca echipa să câştige măcar meciurile de pe teren propriu.

Evans: Obiectivul principal este să câştigăm meciurile de acasă

Debutul Energiei Rovinari într-un meci oficial a avut loc în Cupa României dar debutul în noul sezon regulat are loc mâine când Energia întâlneşte în deplasare pe BC Piteşti. După eşecul lamentabil din Cupa României, unde gorjenii lui Evans au pierdut ambele jocuri din primul tur cu U Mobitelco Cluj, conducerea echipei nu se aşteaptă la un debut bun având în vedere schimbul de jucători care s-a produs la echipă şi lipsa de omogenitate a lotului actual.

Primul joc oficial din campionat opune două echipe care sezonul trecut erau apropiate ca valoare dar între timp lucrurile s-au schimbat. Adversarul din Piteşti este unul deosebit de incomod pentru Energia dar Theo Evans spune că va încerca să treacă cu echipa sa peste eşecul din cupă şi va forţa un rezultat pozitiv la Piteşti. „În Cupă nu ne-a prea ieşit mare lucru, dar am avut şi puţin ghinion că am jucat cu una dintre cele mai valoroase echipe din România, cea din Cluj. Sper însă, ca meciurile de campionat să fie abordate cu totul altfel pentru că de acum încolo doar campionatul va conta pentru noi. Vreau să trecem cât mai repede peste eliminarea din Cupa României şi sper ca băieţii să fi înţeles asta pentru că ce a  fost, a fost. Ai câştigat, e bine. Ai pierdut, mergi mai departe. Este adevărat, campionatul va fi foarte dificil, dar dacă ne vom motiva corespunzător, putem să pornim cu dreptul la Piteşti. De fapt, asta îmi şi doresc, să avem un început pozitiv”. Evans a explicat că obiectivul său primordial e să câştige jocurile de acasă dar va încerca să se impună şi la Piteşti dacă acest lucru va fi posibil: „Chiar dacă mi-am propus ca obiectiv principal să câştigăm meciurile de acasă, nu vom neglija deloc nici partidele din deplasare, acolo unde fiecare punct obţinut va conta enorm. Acum avem o altă echipă şi sper ca lumea să ne înţeleagă, să aibă răbdare şi să-şi păstreze încrederea în noi.”

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: