Evaziune fiscală cu produse farmaceutice

Administratorul unei farmacii din Târgu Jiu s-a ales cu dosar penal fiind cercetat de oamenii legii pentru evaziune fiscală. Conform Gărzii Financiare Gorj, este vorba de o fraudă produsă prin comercializarea de medicamente. Practic, au fost vândute produse farmaceutice fără documente fiscale. Prejudiciul creat bugetului de stat se ridică la câteva zeci de mii de lei. 

Neregulile au fost depistate în urma unui control efectuat de comisarii Gărzii Financiare în colaborare cu ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Gorj. Verificările s-au efectuat la două puncte farmaceutice din Târgu Jiu apartenente respectivei societăţi. „În urma inventarierii a rezultat o diferenţă între stocul faptic (identificat pe teren) şi cel scriptic (din evidenţele contabile), în sensul că stocul faptic era cu 282.792 lei mai mic decât cel înregistrat în evidentele contabile. Diferenţele au apărut ca urmare a faptului că societatea în cauză nu a întocmit în mod operativ documente justificative pentru livrarea tuturor produselor farmaceutice, respectiv, bonuri fiscale sau facturi fiscale şi implicit nu a înregistrat în evidenţele contabile sumele încasate din vânzarea acestora, respectiv suma de 282.792 lei. Faţă de constatările efectuate, a fost întocmit act de sesizare penală înaintat organelor de cercetare, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma de 60.947 lei”, a declarat Gigel Capotă, comisarul şef al Gărzii Financiare Gorj.

Mai mult, a fost emisă o decizie de instituire a măsurilor asiguratorii cu scopul de a recupera prejudiciului creat de societatea comercială în cauză. 

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: