Foştii directori Minprest, în arestul IPJ Gorj

Elena Vintilescu - fost director general la Minprest şi Dumitru Corcoveanu - director economic vor fi prezentaţi astăzi în faţa magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă, sub acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor publice. Cei doi au fost reţinuţi încă de ieri, pentru 24 de ore. Vintilescu şi Corcoveanu sunt acuzaţi că au prejudiciat compania cu circa 300 de mii de lei, printr-un circuit păgubos de compensare prin ordine de plată.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj au reţinut, ieri, pentru 24 de ore, foştii directori Elena Vintilescu şi Dumitru Corcoveanu, suspectaţi de comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice. Prejudiciul adus companiei Minprest este de aproape 300 de mii de lei. Sumele sunt prevăzute şi într-un raport al Curţii de Conturi. Mai mult, reţinerea celor doi se bazează pe rezultatul unei expertize făcute de expertul Maria Pescar, la cererea Poliţiei, expertiză ce a confirmat prejudiciul din raportul Curţii de Conturi.

Cei doi sunt acuzaţi că, printr-un circuit financiar de compensare, care a avut la bază facturi fictive, au adus un prejudiciu de 300 de mii de lei. Ordinele de plată au ajuns la firmele TPSUT Mehedinţi şi Corex Auto SRL Dobriţa.

Înfundaţi de Creţan şi Cornescu

Acum câteva săptămâni, directorul de Audit de la Minprest, Ion Cornescu, şi liderul sindical Constantin Creţan s-au prezentat la poliţie, unde au dus nişte documente referitoare la fosta directoare Elena Vintilescu. „Ordinele de plată se decontau prin bancă, dar nu aveau la bază facturi reale. Nu au făcut înregistrări contabile şi au plătit comisionul nejustificat. Este vorba despre facturi fictive pentru utilaje. Compensări ilegale“, a declarat liderul de sindicat Constantin Creţan.

Poliţia a stabilit, în urma cercetărilor, că ilegalităţile au fost făcute pe parcursul a doi ani. „În perioada 2010-2012, suspecţii, în calitate de director general, respectiv director economic la o societate comercială pe acţiuni, şi-au încălcat cu ştiinţă atât atribuţiunile de serviciu cât şi anumite prevederi ale legislaţiei achiziţiilor publice, angajând patrimonial societatea într-un circuit financiar ilicit, cauzând, astfel, un prejudiciu a cărui valoare a fost estimată la suma de peste 295.000 lei“, a declarat Romina Dochian, purtător de cuvânt la IPJ Gorj.

„Dacă va fi arestat preventiv probabil că îi vom desface contractul de muncă domnului Corcoveanu“.

Alin Văcaru, director adjunct Minprest

Vizualizări: 278

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: