Ucisă de stâncă lângă Peştera Polovragi! Surorile Gabor, în doliu!

Greu de crezut, dar femeia care i-a fost ani de zile soacră omului de afaceri Irinel Columbeanu, originar din Gorj, a murit ieri la doi paşi de Peştera Polovragi. Aceasta şi-a găsit sfârşitul într-un mod cu totul şi cu totul de nefiresc, o bucată de piatră desprinsă de pe versant lovind-o direct în cap, moartea fiind una instantanee.

Veronica Bulai avea 52 de ani şi era mama Monicăi Gabor, fosta soţie a milionarului în euro Irinel Columbeanu, dar şi a Ramonei Gabor, o altă celebră asistentă tv. Ironia sorţii face ca ieri femeia să fi venit în vizită, ca turist, cu un grup de alte 17 persoane din Bacău, prin judeţul fostului său ginere, iar aici şi-a găsit sfârşitul. Ea a murit la scurt timp după ce vizitase Peştera Polovragi şi plecase să viziteze Cheile Olteţului, situate în imediata vecinătate a peşterii, unde dorea să facă şi câteva fotografii la munţii din zonă.

Femeia a fost lovită la un moment dat de o bucată de piatră de circa 7 kilograme, care s-a desprins de pe versant, în cădere aceasta antrenând pietre de dimensiuni mai mici, care au mai lovit încă o persoană, fără a-i provoca însă răni grave. Mama Monicăi Gabor a fost însă lovită direct în cap, ea căzând la pământ imediat, după cum au declarat martori prezenţi la incident.

„Nu s-a auzit absolut nimic înainte, nici un zgomot care să ne avertizeze. Puteam să fim lovite oricare dintre noi. Nu ne vine să credem, mai ales că pe mine m-au lovit pietre de dimensiuni mai mici. Bolovanul acesta a izbit-o în plin, iar ea a căzut imediat. Este de neimaginat aşa ceva, nu ne dăm seama cum s-a putut întâmpla”, spune una dintre turistele care o însoţea pe Bulai în această excursie.

Moartă pe loc

Două echipaje medicale, unul de tip SMURD şi altul de la Ambulanţa Gorj, s-au deplasat la locul incidentului pentru a acorda primul ajutor, însă medicii nu au făcut altceva decât să constate decesul femeii. Veronica Bulai suferise un traumatism cranio-cerebral acut deschis extrem de grav, orice manevră de resuscitare fiind inutilă, conform medicului coordonator al SAJ Gorj, dr Jana Prejbeanu. De altfel, la locul incidentului era evidentă o baltă de sânge scurs din trupul femeii, leziunile suferite fiind atât de grave încât chiar şi cei care erau alături de ea, ca turişti, au fost de acord că mama Monicăi murise instantaneu.

Incident fără precedent

Incidentul respectiv este unul fără precedent în ultimii 30 de ani, uimindu-l chiar şi pe şeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, care a văzut multe la viaţa sa, dar nu şi aşa ceva la Polovragi. Acesta afirmă că în zonă nu au fost înregistrate până acum căderi de pietre. „Este ca şi cum ai sta în mijlocul unui teren de fotbal şi ai aştepta să te lovească un meteorit. La fel erau de mari şi aici şansele ca vreo persoană să fie lovită de pietre de pe versanţi, dar iată că s-a întâmplat, din păcate”, declară Cornoiu.

Acesta spune că nu ştie ce anume ar fi determinat desprinderea bucăţii de piatră de pe versant atâta timp cât în zonă nu au fost înregistrate astfel de incidente până acum. „Iarna mai puteam să spunem că e fenomenul de îngheţ-dezgheţ, dar acum chiar nu ştiu. E posibil să fi trecut vreun animal prin zonă, să fi erodat apa bucata respectivă… E greu de spus”, menţionează Şeful Salvamont Gorj.

FĂRĂ PRECEDENT

Primarul comunei Polovragi, Ştefan Făsuescu, a declarat şi el că zona în care s-a produs incidentul este una în care versanţii nu au plase de protecţie pentru că până acum nu au fost înregistrate căderi de pietre. El afirmă că acesta este primul incident în care o persoană venită în vizită la Peştera Polovragi este rănită şi decedată după ce a fost lovită de o piatră desprinsă de pe munte.

ANCHETĂ

IPJ Gorj a deschis o anchetă pentru a stabili cu precizie împrejurările în care s-a produs incidentul, trupul neînsufleţit al mamei Monicăi Gabor fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj. Medicii legişti vor efectua azi necropsia pentru a stabili cauzele decesului, după care rudele vor putea lua acasă trupul neînsufleţit pentru a-l înmormânta.

Vizualizări: 239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: