Mama Monicăi Gabor, urmărită de blestemul mănăstirii Frăsinei

O întrebare rostită de mulţi din cei peste 1000 de participanţi la înmormântarea de ieri de la Bacău a Vioricăi Bulai a rămas fără răspuns după ce presa centrală a relatat că femeia ar fi fost urmărită de un blestem cu care s-a ales fără să îşi dea seama.

Jurnaliştii de la wowbiz.ro au scris că, înainte de a ajunge la Polovragi, unde a vizitat mănăstirea de aici şi Cheile Olteţului, împreună cu peştera, mama Monicăi Gabor ar fi trecut prin Vâlcea, pe la mănăstirea Frăsinei. Aceasta este un lăcaş de cult interzis femeilor după ce fostul stareţ de aici, Sfântul Calinic, a lăsat în urmă cu aproape un secol şi jumătate un blestem prin care interzice ca picior de parte femeiască să treacă de pragul mănăstirii.

„Calinic, cu mila lui Dumnezeu episcop al Râmnicului Noul Severin. Acest sfânt locaş s-a zidit din temelie spre a fi chinovie de părinţi monahi şi fiindcă prin parte femeiască putea să aducă vreun scandal monahilor vieţuitori aicilea. De aceea, sub grea legătură s-a oprit ca de la acest loc să nu mai treacă înainte sub nici un chip parte femeiască. Iar cele ce vor îndrăzni a trece să fie sub blestem şi toate nenorocirile să fie asupra lor, precum sărăcia, gîrbovia şi tot felul de pedepse. Si iarăşi cele ce vor păzi această hotărâre să ia blagoslovenia lui Dumnezeu şi smereniei noastre şi să vie asupra lor tot fericitul bine. Amin” – acesta este blestemul lui Calinic, scris cu litere mari şi pe o tablă albastră, la intrarea în mănăstire, la limita până la care au acces femeile.

Viorica Bulai a murit săptămâna trecută lovită de un bolovan de 7 kg desprins de pe munte. Accidentul a avut loc în apropiere de peştera Polovragi şi a uimit pe toată lumea pentru că nimeni nu ştie ca în zonă să se mai fi produs o astfel de nenorocire. Grupul de 17 turişti cu care aceasta venise în pelerinaj şi la mănăstirile din Gorj făcea un tur al lăcaşurilor de cult din nordul Olteniei, după un periplu pe Transfăgărăşan. Relatările din presa centrală arată că mama Monicăi Gabor a trecut pe la Frăsinei şi ar fi ignorat blestemul lui Calinic.

Vizualizări: 615

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: