Exagerarea lui Vîlceanu. „Vine UE și zice: Uitați 40 de miliarde de euro, luați-i, românilor”

Fondul de Tranziție Justă ar putea ocoli județul Gorj. Se teme de acest scenariu deputatul Dan Vîlceanu care susține că oamenii care ar putea accesa bani nu au fost informați și fondurile puse la dispoziție de Uniunea Europeană riscă să rămână necheltuite. „Vine UE și zice: Uitați 40 de miliarde de euro, luați-i, românilor, faceți ceva cu ei! Și noi nu luăm banii ăia”, spune Vîlceanu. Suma din FTJ alocată României, care se va împărți la șase județe, este mai mică de patru miliarde de euro

Deși nu se știe exact câți bani ar putea ajunge în Gorj prin Fondul de Tranziție Justă, deputatul Vîlceanu crede că ar fi imposibil de accesat pentru că nu știe nimeni exact cum poate depune proiecte și cum poate să obțină banii prin acest program. „Să spunem că ar obține Gorjul 80% din fonduri. Le rezervăm pentru Gorj. Cine îi ia, cine face proiecte? Cine știe cum să acceseze fondurile alea la momentul acesta? Nimeni! Și atunci o să ni se aloce bani cum suntem noi obișnuiți. Vine UE și zice: Vine UE și zice: Uitați 40 de miliarde de euro, luați-i, românilor, faceți ceva cu ei! Și noi nu luăm banii ăia”, a spus Dan Vîlceanu, la Radio Infinit.

Ce e de făcut în această situație? „Trebuie să facem niște întâlniri cu cine trebuie, cu oameni care să îți explice despre ce e vorba. Fac pariu că dacă mergem acum la Consiliul Județean și îi luăm pe toți de acolo, nu știu să vă spună foarte multe. Ei doar știu să răspundă la niște adrese și puține informații. Fraților, dați un telefon măcar și chemați-l pe cel care se ocupă de Fondul de Tranziție Justă să vină aici și să le explice oamenilor, să vorbească cu oameni de afaceri, primari, să se facă ceva. Noi, în Gorj, când vorbim de Fondul de Tranziție Justă, ne batem joc. Nu s-a făcut nimic concret”, a mai declarat deputatul.

Prin banii pe care îi alocă prin Fondul de Tranziție Justă, Uniunea Europeană vrea să sprijine zonele unde se va reduce producția de energie pe bază de cărbune. Astfel, vrea să ajute la implementarea unor proiecte și afaceri care să devină alternative pentru minerit. Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Prahova și Mureș sunt județele care vor primi fonduri.

Vizualizări: 3,420

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: